Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gezocht: Bestuurslid Faunabeheereenheid Zuid-Holland

02 september 2023 | Juriaan van Leeuwen

Natuurmonumenten en Zuid-Hollands Landschap zijn op zoek naar een gemotiveerde vertegenwoordiger voor in het bestuur van de Faunabeheereenheid Zuid-Holland (FBE). In dit bestuur worden de faunabeheerplannen vastgesteld waarin de regels staan wat betreft het bejagen, beheren of bestrijden van diersoorten.

Grauwe ganzen

Soms zorgen in het wild levende dieren voor ongewenste schade aan dijken, wegen of gewassen. Ook is het soms noodzakelijk om bepaalde soorten te beheren omdat populaties te groot worden. In de Wet natuurbescherming staan regels voor het omgaan met dit soort situaties. 

Het bejagen, beheren of bestrijden van diersoorten mag alleen plaatsvinden op basis van een faunabeheerplan. Dit faunabeheerplan wordt vastgesteld door het bestuur van de Faunabeheereenheid Zuid-Holland (FBE) en moet goedgekeurd worden door de provincie. Natuurmonumenten en Zuid-Hollands Landschap zijn met één zetel vertegenwoordigd in dit bestuur. Voor deze zetel zijn we op zoek naar een gemotiveerde vertegenwoordiger. 

Wat vragen we?

Als vertegenwoordiger van Natuurmonumenten en het Zuid-Hollands Landschap behartig je de belangen van deze twee organisaties in het bestuur van de FBE. Je hebt ervaring met het werken in een bestuurlijke omgeving en staat stevig in je schoenen. Je kan goed omgaan met een complexe omgeving met veel verschillende organisaties, tegengestelde belangen en soms gevoelige onderwerpen. Je bent open, communicatief sterk, besluitvaardig, integer en politiek sensitief. Het is een pré als je, behalve kennis van de organisaties die je vertegenwoordigt, ook kennis hebt van jacht- en schadebestrijding.

Verwachte inzet

De verwachte inzet bestaat uit: bestuursvergaderingen ééns per kwartaal, incl. voorbespreking en terugkoppeling met NM en ZHL, het (mee)beoordelen van faunabeheerplannen en het formuleren van bevindingen. Naar verwachting betekent dat een inzet van max. 20 uur per maand. Voor deze inzet bieden we een bescheiden onkostenvergoeding.

Meer informatie

Ben jij ons nieuwe bestuurslid in de Faunabeheereenheid Zuid-Holland? Stuur dan uiterlijk 31 september 2023 je belangstelling en motivatie naar Ralf Joosse, gebiedsmanager Zuid-Hollandse eilanden, via [email protected]. Ook voor eventuele vragen kan je contact met hem opnemen, telefonisch via nr. 06-53494958.

 

Juriaan
Juriaan van Leeuwen

Boswachter