Solliciteren bij Natuurmonumenten

Bij Natuurmonumenten houden we van compacte en overzichtelijke wervingsprocedures. We streven naar zo duidelijk mogelijke communicatie zodat jij weet wat je van ons kunt verwachten.

Solliciteren bij Natuurmonumenten

Vacature online: 2 à 3 weken reactietijd 

Gedurende 2 à 3 weken staan open vacatures op de website en andere kanalen. Tijdens deze periode heb je de tijd om te reageren of contact open te nemen voor meer informatie. In de meeste gevallen noemen we een sluitingsdatum en een datum voor de eerste sollicitatieronde in de vacaturetekst. Mocht dit in jouw vacature ontbreken, dan is dit een bewuste keuze en hoor je zo snel mogelijk van ons als je gereageerd hebt. 

Het vastleggen van data helpt ons bij het soepel laten verlopen van de wervingsprocedures. Het is fijn als je de datum voor de eerste ronde voor zover mogelijk kunt vrijhouden in je agenda. Indien dit toch voor problemen zorgt, zullen we ons best doen voor een passend alternatief. 

Als je inhoudelijke vragen hebt over de functie is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met één van onze collega’s. In de vacaturetekst vind je wie je dan het beste kunt bereiken. 

Hoe kan ik reageren? 

Op de vacaturepagina op onze website vind je een sollicitatiebutton. Als je hierop klikt kom je op een pagina waar je, nadat je ons privacy beleid hebt doorgenomen en geaccepteerd, een aantal basisgegevens kunt invullen. Vervolgens vragen we je je CV en een motivatiebrief te uploaden. De gegevens die je invult en uploadt komen vervolgens terecht in ons recruitmentsysteem, waar collega’s je sollicitatie kunnen lezen en beoordelen. 

Objectief beoordelen 

We spannen ons in om iedere kandidaat zo objectief mogelijk te beoordelen. We vragen je dan ook om geen foto’s of video’s mee te sturen, tenzij we daar specifiek om vragen. 

Naast je CV is het voor ons belangrijk om meer te weten te komen over jouw kwaliteiten en drijfveren. Indien we specifieke vragen hebben bij een vacature, staat dit duidelijk in de vacaturetekst vermeld zodat je die je in je motivatiebrief kunt beantwoorden. Besteed voldoende aandacht aan je sollicitatie en zorg ervoor dat gegevens zoals je emailadres en telefoonnummer correct in ons systeem terecht komen.  

Wanneer krijg ik bericht? 

Na de sluitingsdatum zijn er een aantal dagen ingepland voor het lezen van de sollicitaties en het beoordelen ervan. Je ontvangt van ons zo snel mogelijk bericht en we houden daarbij minimaal 2 dagen aan tussen de uitnodigingen en de gesprekken, zodat je de tijd hebt om je voor te bereiden. Je ontvangt bericht via het emailadres dat je hebt opgegeven bij je sollicitatie. Hou je mailbox dus in de gaten! 

Sollicitatiegesprekken 

Wervingsprocedures bestaan bij Natuurmonumenten over het algemeen uit 2 gesprekken.  We geven de voorkeur aan sollicitatiegespreken live op kantoor, maar digitaal via Teams kan ook. We zorgen er hoe dan ook voor dat je de gelegenheid krijgt om tijdens de procedure je toekomstige werkomgeving en een aantal collega’s minimaal één keer te ontmoeten. 

Sollicitatiegesprekken duren bij Natuurmonumenten gemiddeld 3 kwartier. In de uitnodiging laten we je weten waar, wanneer en met wie het gesprek zal plaatsvinden. 

Aan het eind van het gesprek krijg je meer informatie over het verdere verloop van de procedure en wanneer je terugkoppeling kunt verwachten. Als we gebruik willen maken van een assessment tijdens de procedure, communiceren we hier vooraf duidelijk over.  

Arbeidsvoorwaardengesprek 

Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek legt je toekomstig leidinggevende de arbeidsvoorwaarden bij Natuurmonumenten aan je uit en worden afspraken gemaakt over een dienstverband bij Natuurmonumenten.  

Open sollicitaties 

Helaas is het niet mogelijk om een open sollicitatie te sturen naar Natuurmonumenten. Alle vacatures die we hebben, worden transparant gedeeld op onze website. Hou dus vooral onze vacaturepagina goed in de gaten en bezoek in de tussentijd onze gebieden. Kun je niet wachten? Bekijk de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. 

logo