Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurmuziek maken

Je kunt met heel veel dingen muziek maken, zeker in de natuur. Takjes, blaadjes, water... wat gebruik jij als instrument?

Natuurmuziek maken

Tik eens met twee takjes tegen elkaar. Of zwaai heen en weer met een tak met blaadjes. Goed luisteren... Hoor je de muziek? Er zijn heel veel dingen die geluid kunnen maken: ritsel met je voeten door gedroogde bladeren, tik met korte takjes tegen elkaar, schud oude zaaddozen, zet dopjes op je vingers en tik ze tegen elkaar, trommel met stevige takken op een boomstam, ga met je handen langs de bruine ritselbladeren van de heg. Samen kun je zo een heel orkest maken! Soms doet de wind of de regen mee als achtergrondkoor. Kun je een liedje verzinnen om samen na te spelen?

Misschien vind je dit ook leuk

logo