Ga direct naar inhoud

Kruiptunnel maken met takken

Verzamel wat takken, zet ze tegen elkaar en laat je kleintje er onderdoor kruipen. Zet de kruiptunnel op gras, zand of in het bos. Wat kruipt het lekkerst?

Kruiptunnel maken OERRR

Onder iets door kruipen vindt bijna ieder kind leuk. Begin simpel: ga zelf met je benen wijd staan en kijk of de kleine er tussendoor wil. Buiten kun je met wat flinke takken ook een mooie kruiptunnel maken. Steek de takken schuin tegenover elkaar in de grond, maak een lange rij en kruipen maar! Begin klein, als jullie de smaak te pakken hebben dan kun je de kruiptunnel langer maken. Of bouw een bochtje en kies voor steeds een andere ondergrond, zoals zand of gras. Let op: blijf er altijd bij en let op dat de kleine de takken niet omver trekt.

Wilgentunnel maken

Wil je een permanente kruiptunnel in je tuin? Koop of verzamel dan in de herfst of winter wat takken van een wilg. Lange, rechte takken werken het best. Maak wat kleine sneetjes aan de onderkanten van de takken en stop ze tientallen centimeters diep in de grond. Bind de bovenkanten losjes aan elkaar vast. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Snoei elk jaar de uitlopende takken weg en al heel snel heb je een prachtige groene wilgentunnel in je tuin.

Misschien vind je dit ook leuk