Ga direct naar inhoud
Wandelen Stellingenpad
De mooiste wandelroute van Nederland

Stellingenpad - wandelroute van het jaar 2023

Het Stellingenpad is een langeafstandswandelroute door 3 provincies. De route is op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent uitroepen tot Wandelroute van het Jaar 2023 in de Benelux. 

Op dit streekpad wandel je in 15 etappes ruim 260 kilometer door de mooiste natuur van de Stellingwerven. Het pad strekt zich uit over Zuidoost Friesland, de westrand van Drenthe en de kop van Overijssel. Daarbij doorkruis je veel mooie Natuurmonumenten gebieden als NP Drents-Friese Wold, Holtingerveld, De Wieden, Hoge Land van Vollenhove, Landgoed de Slotplaats, Norger Esdorpenlandschap en Fochteloërveen. Een echte aanrader dus voor wie de mooiste natuur én cultuurhistorie in het noorden van het land beter wil leren kennen. 

 

Wandelroutes Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold een van de grootste natuurgebieden van ons land. Als je in de bossen van het Drents-Friese Wold gehamer hoort, is het goed mogelijk dat het de zwarte specht is. De grootste van de vijf spechtensoorten die hier leven, heeft oude naaldbomen nodig waarin hij zijn grote hol hakt. Dat is vaak ook groot genoeg voor de boommarter om er zijn nest in te maken. De zwarte specht is het symbool van het nationaal park. In de heidevelden en zandverstuivingen vind je roodborsttapuit, boomleeuwerik, geelgors en andere vogels die van ruimte houden.

Wandelroutes Drents-Fries Wold

Wandelen in Weerribben - Wieden

Natuurgebied De Wieden is een prachtig gebied in de kop van Overijssel, dat bekend staat om zijn uitgestrekte wateren, rietvelden en moerasbossen. Het is een uniek natuurgebied dat jaarlijks vele wandelaars trekt.

Wandelroutes Weerribben - Wieden

Langeafstandswandelingen

Onze boswachters selecteerden 10 lange wandelroutes langs hun favoriete plekken in de natuur. Je ontvangt het boekje gelijk in je mail, helemaal gratis.

Ontvang 10 lange wandelroutes!

 • Wandelen

  Wandelroute Ermelo: Oud Groevenbeek

  Welkom op landgoed Oud Groevenbeek, de plek waar vroeger en nu samenkomen. Wandel langs het landhuis, de druivenkas, de bossen en de heide. Rust daarna uit op het terras van het Theehuis.

  • 2,28 km
 • Hardlopen

  Rode wandelroute Zeepeduinen en Slot Haamstede bij Burgh-Haamstede

  Welkom op deze hardlooproute! Je loopt hier langs het statige slot en door een dynamisch duingebied. Hier kan je heerlijk uitwaaien en spot je tijdens het lopen wellicht vogels en misschien wel damherten. Ervaar het zelf!

  • 5,5 km