Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Groepsvaartocht in De Wieden

Wil je een unieke beleving met je eigen groep? Varen is de mooiste manier om De Wieden te ontdekken! Bezoekerscentrum De Wieden organiseert vaartochten speciaal voor groepen. Of je nu op zoek bent naar een uitje voor je familie of voor een bedrijf, het kan allemaal.

Varen in De Wieden

Vaartochten speciaal voor groepen in De Wieden

Wil je met je eigen groep De Wieden ontdekken? Boek dan een excursieboot met een enthousiaste boswachter als schipper. De boswachter neemt jullie graag mee  naar de mooiste plekjes in Nationaal Park Weerribben - Wieden, een van de grootste laagveengebieden van Europa. Kom aan boord! De schipper vertelt jullie bijzondere verhalen! 

Tip : vaartocht Ontdek De Wieden

Tijdens deze tocht met open fluisterboot vaar je over de weidse Beulakewijde en door het mooie waterdorpje Dwarsgracht. Door smallere sloten en langs moerasbossen en drijvend hooi- en rietland varen jullie terug naar het bezoekerscentrum. De schipper vertelt onderweg over de bijzondere historie én over het rijke planten- en dierenleven. De vaartocht duurt 1 3/4 uur. Kosten voor leden € 171,50, voor niet-leden € 245,- voor één excursieboot met schipper.

Tip : vaartocht Verdronken dorp 

Nieuwsgierig naar het verdronken dorp op de bodem van het Beulakerwijde? Met de open excursieboot varen we naar het verdronken dorpje Beulake. De schipper vertelt hoe het dorp verdronken is. De verhalen over hoe de veenarbeiders en hun kinderen leefden komen tot leven bij als we aan land gaan bij het nagebouwde zomeronderkomen, de veentent.  Jullie nemen ook een kijkje in de veenschuur, met  gebruiksvoorwerpen van de turfwinning. Via het drijvende het vlonderpad lopen jullie weer terug naar het oude Beulakerpad, de oude weg naar Beulake. Daar zijn jullie ook weer terug bij het bezoekerscentrum, waar de kinderen na afloop een herinnering aan het dorp Beulake mogen 'opduiken'. Deze tocht duurt in totaal een 1 3/4 uur. Kosten voor leden € 171,50, voor niet-leden € 245,- voor één excursieboot met schipper.

Deze vaartochten zijn erg geliefd bij onze bezoekers. Een overzicht van alle vaartochten kun je hier downloaden als PDF bestand.

Bel het bezoekerscentrum De Wieden voor meer informatie en boekingen. Bellen kan tijdens openingstijden. Bel in het vaarseizoen bij voorkeur vóór 11 uur of ná 13 uur; dan vermijd je onze dagelijkse spits. Als je je verzoek mailt naar [email protected] bellen we je terug.  

Praktische informatie over de groepsvaartochten:

  • De vaartocht staat onder leiding van een deskundige schipper/natuurgids.
  • De fluisterboten “Zwarte Stern” en “Aalscholver” varen van april t/m oktober vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.
  • Maximale groepsgrootte: 24 personen (= 1 boot).
  • Leeftijd vanaf 6 jaar.
  • Indien de aanvrager van de tocht lid is van Natuurmonumenten wordt de ledenprijs gehanteerd.
  • Het zijn open boten, het gaat om de natuurbeleving. Er zijn geen voorzieningen aan boord.
  • Check vooraf de weersverwachting: Op een open boot is het bij fris weer kouder dan op het land. Zorg zo nodig voor warme kleren en rekening houden met een bui.  Neem bij warm of zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee.             
  • Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden geannuleerd worden, laat daarom altijd je mobiele nummer achter bij het reserveren.
  • Graag 15 minuten voor vertrek melden aan de balie, de boten vertrekken op tijd.

Wil je met een grotere groep komen, is er iemand met een rolstoel binnen de groep of er zijn andere wensen/vragen, neem dan snel contact op met het bezoekerscentrum: 0527-205560 of [email protected].

Kom mee aan boord van onze fluisterboot en geniet van een heerlijke tocht op het water met je eigen groep!

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo