Trailrunnen met de Natuur Trail Serie

Ga je mee trailrunnen? Combineer twee passies - hardlopen en natuur - in één sport. Doe mee aan de Natuur Trail Serie; een reeks trailruns van Natuurmonumenten en MudSweatTrails. Alle deelnemers dragen met hun deelname bij aan de natuur.

Montferland Trail

Hou je van hardlopen over smalle paadjes en hoge toppen? Schrijf je dan in voor de Montferland Trail op 15 september. In het afwisselende landschap van Montferland zijn 3 uitdagende routes uitgezet van 8, 14 en 30 kilometer afstand.

Schrijf je nu in

IJmuiden Kust Trail

Op 29 september gaat de IJmuiden Kust Trail van start met uitdagende routes door de duinen en over het strand. Met onderweg klimmen en mooie singletracks in het duingebied. Je kunt kiezen uit 16, 24 of 36 kilometer.

Schrijf je nu in

Trailrunnen in de buitensportschool

Boswachter Hanne Tersmette:

'De grootste sportschool van Nederland? Dat is de natuur! En hier word je, anders dan met stampende muziek in een gewone sportschool, begeleid door fluitende vogels. In de natuursportschool is het trailrunnen misschien wel de meest ideale sport. Al rennend over paden van het parcours ontdek je bos en duin. Onderweg moet je wel scherp blijven, want je route slingert over paden met boomstronken, kuilen en mul zand. Zelf ben ik graag de snelste, maar daar gaat het bij trailrunnen niet om. De weg en de ervaring zijn nu eens belangrijker dan het doel! Ik kan je de Natuur Trail Serie van harte aanbevelen.'