Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Gert Kamphof

Een kennismaking met Gert Kamphof.

Ledencommissie

Nederland lijkt wel twee gezichten te hebben. Enerzijds de drukte, herrie en stank van snelwegen, bedrijventerreinen en almaar uitdijende steden. Anderzijds de gelukkig nog altijd aanwezige geweldige natuurlijke rijkdom van Nederland van weidse landschappen tot rijk gevarieerde bossen.

Geweldig hoe Natuurmonumenten zich inzet voor dat laatste en ik ben daarom ook al ruim 40 jaar lid. Ik merk hoe ikzelf die ruimte van de natuur nodig heb en hecht eraan dat ook onze kinderen en kleinkinderen die nog steeds kunnen beleven. In de mooie, maar ook drukke provincie Utrecht is het toch vooral aan Natuurmonumenten te danken dat je nog kunt genieten van forse aantallen Grutto’s in de Eempolders en de ‘hoempende’ roep van de Roerdomp in de Vechtplassen.

Het lijkt me een uitdagende rol om te werken aan draagvlak onder alle bewoners en belanghebbenden voor behoud van de kwetsbare natuur in onze provincie. Het vormt ook een mooie combinatie met mijn werk als onderwijsadviseur en achtergrond als bioloog. 

Gert Kamphof