Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Eveline Padberg

Een kennismaking met Eveline Padberg.

Ledencommissie

Mijn naam is Eveline Padberg – De Haan. Ik ben in 1962 geboren achter de dijk in Den Helder, maar vervolgens woonachtig geweest in respectievelijk de Leidse regio en de Amsterdamse regio. Nu woon ik sinds 15 jaar aan de Noordrand van Rotterdam. Vooral door mijn vader werd ik al op jonge leeftijd meegenomen op wandelingen en fietstochten in de natuur rondom Leiden. Op vakanties roemde hij de natuur om ons heen tijdens autotochten. Op dat moment had ik daar eerlijk gezegd niet altijd even veel oog voor….. Over de jaren groeide echter mijn belangstelling voor de natuur en natuurbeleving gestaag.  Vele wandel- en fietstochten in binnen- en buitenland met mijn echtgenoot en later ook met de kinderen gaven mij veel voldoening. Soms ook hangend aan de lippen van een gids tijdens Natuurmonumenten-excursies.

Wat doe ik?

Ik ben parttime werkzaam bij de rechtbank Rotterdam. Daarnaast ben ik nog bestuurslid van de Stichting Liberaal Fonds. Verder heb ik voorheen in diverse commissies bij sportverenigingen gezeten.  Nu een vorige, zeer tijdrovende bestuursfunctie ten einde is gekomen en de zonen nu echt allemaal het huis uit zijn, heb ik tijd voor nieuwe uitdagingen. Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, roeien, sneeuwschoenwandelen, zingen, muziek luisteren, lezen en (het organiseren van) reizen.  

Waarom doe ik het?

Sinds 1997 ben ik lid van Natuurmonumenten. Na mij jarenlang beperkt te hebben tot het bezoeken van een aantal gebieden en het deelnemen aan de nodige excursies, wil ik nu wat meer voor Natuurmonumenten gaan betekenen. Ik ben als lid steeds vaker trots op de resultaten die Natuurmonumenten heeft bereikt als ik weer eens ergens door Nederland fiets of wandel. In de functie van DC-lid wil ik (pro-)actief op zoek gaan naar de mening van de leden in Zuid-Holland, wil ik de communicatie met de leden (maar ook met andere geïnteresseerden) goed onderhouden; tijdens bijeenkomsten of met behulp van moderne communicatiemiddelen. Communicatie met de werkorganisatie is daarbij eveneens van belang. Ook wil ik meedenken over het ontwikkelen van mooie excursies voor onze leden en die ook helpen organiseren. Kortom: Natuurmonumenten dichter bij de mensen brengen en de mensen dichter bij Natuurmonumenten!

Eveline Padberg