Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Jan Edens

Een kennismaking met Jan Edens.

Ledencommissie

Ik ben 66 jaar en sinds begin jaren 80 woon ik in de Leidse regio, waarvan inmiddels ruim een kwart eeuw in Oegstgeest. Na mijn studie economie in Groningen ben ik, om ‘serieus’ aan het werk te kunnen gaan –zoals velen- naar de Randstad verhuisd. Tijdens de vele wandelingen en fietstochten, waarbij het duingebied tussen Den Haag en Zandvoort en het Groene Hart favoriet zijn, heb ik ontdekt dat er veel mooie natuur is in de Randstad.

De langste tijd van mijn carrière ben ik bij de provincie Zuid Holland werkzaam geweest, eerst als beleidsadviseur, later als lijn- en programmamanager. In de zomer van 2014 ben ik met pensioen gegaan. Sinds dat moment houd ik mij intensief bezig met zaken die erop gericht zijn de kwaliteit van de leefomgeving in mijn directe woonomgeving te verbeteren. Een van die activiteiten is de districtscommissie ZH van Natuurmonumenten.

Als lid van de districtscommissie verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren aan iets wat ik erg belangrijk vind: het behouden en versterken van mogelijkheden voor natuur en recreatieontwikkeling in Nederland en Zuid Holland in het bijzonder. Zeker om in een dichtbevolkt gebied als de Randstad ‘natuur te kunnen blijven en gaan beleven’ is een krachtige stem van een club als Natuurmonumenten erg belangrijk. Ik werk er graag aan mee om die stem zo krachtig mogelijk te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de inwoners van Zuid Holland beter bekend raken met wat Natuurmonumenten allemaal doet; ook in Zuid Holland. Daar zet ik mij dan ook graag voor in.

Jan Edens