Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Wilfred Haaijer

Een kennismaking met Wilfred Haaijer.

Ledencommissie

Ik ben 45 jaar en kom oorspronkelijk uit Groningen, maar inmiddels woon ik al 20 jaar samen in Rotterdam. Al vanaf jonge leeftijd heb ik een grote interesse in natuur en (buiten)sporten. Dit is destijds ook de motivatie geweest achter de keuze voor de studierichting milieutechnologie.

In mijn werkzame carrière is de aandacht steeds meer verschoven van inhoudelijke focus naar gedrag en cultuur en hierbij het creëren van intrinsieke motivatie voor onderwerpen als milieu en veiligheid. In 2015 heb ik samen met mijn partner van een sabbatical genoten.

De afgelopen jaren en nu ook tijdens de sabbatical is bij mij de behoefte gegroeid om me naast mijn werk ook op een andere manier maatschappelijk in te zetten. Ik ben al lange tijd lid van Natuurmonumenten en vind het een mooie organisatie, aangezien ze staat voor natuurbescherming en natuurontwikkeling, met veel oog voor het creëren van maatschappelijke betrokkenheid en draagvlak. De combinatie van natuur en maatschappelijk draagvlak is in mijn beleving ook cruciaal om tot duurzame ontwikkeling te komen. Deze combinatie maakt ook dat ik mij graag wil inzetten voor de districtscommissie. Bovendien spreekt het mij aan om dit in teamverband te doen met mensen met verschillende achtergronden.

Wilfred Haaijer