Ga direct naar inhoud

Vrijwilliger in de kijker Ko Mager

Ik ben Ko Mager 69 jaren oud. Geboren en getogen in Drenthe en woonachtig in Noordscheschut.

Ko Mager

Ik ben Ko Mager 69 jaren oud. Geboren en getogen in Drenthe en woonachtig in Noordscheschut. Ik ben opgegroeid op het platteland en de bossen en heide in de nabijheid. Daar was ik dan ook veel te vinden met broers en vrienden en daar heb ik de tijd van mijn leven gehad. Getrouwd met Rita en vader van 3 kinderen en 3 schoonkinderen en de trotse opa van 10 kleinkinderen. Mijn arbeid verleden heb ik altijd ingevuld als techneut. De laatste 43 jaar als elektrotechnicus binnen de technische dienst van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Nadat ik op gesprek moest komen bij Petra en Marcel (wilde zelf ook eerst wel even kijken waar ik terecht kwam) ben ik in februari 2020 als vrijwilliger begonnen bij Natuurmonumenten op locatie Landgoed Eerde in de vastgoedgroep.

Wat doen we voor werkzaamheden als vrijwilliger vastgoed: dat is heel divers van bebording vervangen, slagbomen maken en plaatsen, diverse kleine technische reparaties zoals niveau regeling van de gracht van Kasteel Eerde. Ook doen we werkzaamheden op de locaties de Colckhof en Liederholthuis, heel divers dus. Daarnaast ben ik ook nog 1 dag in de week vrijwilliger binnen de beheereenheid Zuid-Drenthe. 

De reden dat ik vrijwilligerswerk ben gaan doen is dat ik de mensen miste. En voordat ik uit dienst was getreden had ik besloten dat dit ergens in de natuur moest gaan gebeuren. Ik had vele jaren in de zorg gewerkt, maar daar wilde ik geen vrijwilligerswerk doen. Dus dan maar in de zorg voor de natuur en dat is nu gelukt, in een hele andere omgeving.

Het vrijwilligerswerk doe ik nu ruim 4 jaar en hoop daar nog een aantal jaren aan vast te knopen. Het is prachtig werk met veel variatie en met leuke collega’s waar ik een goede klik mee heb “en zij ook met mij, hoop ik”.

Een mooi natuurmoment was vorig jaar dat ik samen met een collega op Machielsweg reed in de Elektrowagen een zwarte specht met ons op vloog zonder iets van ons aan te trekken. Daarnaast geniet ik van ieder moment dat ik buiten in de natuur mag zijn.

Met een hartelijke groet, Ko Mager, vastgoed vrijwilliger NM.