Ga direct naar inhoud

Diversiteit

We maken ons bij Natuurmonumenten dagelijks hard voor meer biodiversiteit in de natuur, maar hoe divers is de organisatie eigenlijk?

Belevenisboerderij Rotterdam

Diversiteit kent vele vormen en op een aantal vlakken zijn we divers bij Natuurmonumenten. We werken door heel Nederland, van Schiermonnikoog tot aan de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg en hebben zowel kleine, lokale teams in de regio als grotere teams op ons hoofdkantoor in Amersfoort. Ook bekleden onze collega’s een grote diversiteit aan functies, waarvan je een aantal voorbeelden kunt vinden bij Onze Collega’s, en vrouwen en mannen zijn zo goed als gelijk verdeeld in de organisatie. We kennen ook diversiteit als het gaat om verschillende leeftijden op de werkvloer, maar zoals de hogere gemiddelde leeftijd van werknemers verraadt: de jongeren zijn in de minderheid. We zijn actief bezig met het creëren van zoveel mogelijk kansen voor jongeren daar waar het kan. We zijn ook minder divers als het gaat om mensen met een migratieachtergrond of bijvoorbeeld een (fysieke) beperking. Hier ligt een uitdaging, want wij staan als vereniging voor de natuur in Nederland voor alle mensen in Nederland – en dus willen we ook alle mensen in Nederland vertegenwoordigen.   

Divers word je niet van de één op de andere dag, dat kost tijd, net als meer biodiversiteit in de natuur. We zijn er nog niet. Daarom is diversiteit één van onze speerpunten de komende jaren. We zetten in op objectieve sollicitatieprocedures, zodat iedereen dezelfde eerlijke kans krijgt en we trainen onze leidinggevenden op het gebied van inclusieve wervingstrajecten.

De eerste stappen zijn gezet. We staan open om te leren en te luisteren. Kom jij ons verder helpen? Bekijk onze openstaande vacatures.