Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wonen bij Natuurmonumenten

Op zoek naar een huis op een unieke locatie midden in de natuur? Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 100.000 hectare aan natuurgebieden in Nederland. In die natuurgebieden staan verschillende woningen zoals voormalige boswachterswoningen, woonboerderijen of appartementen in eeuwen oude kastelen en landhuizen. Op deze pagina vind je een overzicht van de woningen die op dit moment te koop of te huur zijn. De verkoop van de panden wordt altijd door een lokale makelaar verzorgd.

Wonen bij Natuurmonumenten

TE KOOP Woning op Landgoed Groote Meer in Ossendrecht

Op Landgoed Groote Meer te Ossendrecht biedt Natuurmonumenten een voormalige dienstwoning aan met bijgebouwen, gelegen op een perceel van ca. 1740m2 grond (erfpacht). Groote Meer is een natuurgebied ten oosten van Ossendrecht. Het is een particulier landgoed waarvan een deel begin 21e eeuw in bezit van Natuurmonumenten kwam. De kern met en rond het meer is particulier bezit gebleven. Het gebied meet 854 ha.

Kenmerken:

 • De woning is een traditionele vrijstaande woning met garage/schuur, meerdere functionele bijgebouwen en kapschuur.
 • De woning is gebouwd in 2000. De originele gevel daterende uit 1890 is bij de heropbouw behouden gebleven.
 • De inhoud van deze woning is circa 715 m3 exclusief bijgebouwen.
 • Verkoop via inschrijving
 • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Omdat de woning via niet vrij toegankelijke natuurgronden bereikbaar is, verzoeken wij u vriendelijk om de woning niet buiten de aangegeven kijkdagen te bezoeken / bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op www.funda.nl

Woning te koop Groote Meer 3 Ossendrecht

Groote Meer 3 in Ossendrecht

VERKOCHT woonhuis Alteveerselaan 28 Velp

Natuurmonumenten biedt deze woning te koop aan, de ondergrond wordt uitgegeven in erfpacht. Een buitenkans op een fantastische plek op landgoed Beekhuizen, in Nationaal Park Veluwezoom te kunnen wonen!

 • woning (inhoud ca. 500 m³ / woonoppervlakte ca. 132 m²) ,
 • perceel ca. 1.170 m²
 • verkoop via inschrijving
 • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op www.bestliving.nl of www.funda.nl

Woning Alteveerselaan Velp

Woning aan de Altveerselaan in Velp

VERKOCHT woonhuis Planken Wambuisweg 1 Ede

Natuurmonumenten biedt deze woning te koop aan, de ondergrond wordt uitgegeven in erfpacht. Een buitenkans op een fantastische plek in het natuurgebied Planken Wambuis te kunnen wonen!

 • woning (inhoud ca. 560 m³ / woonoppervlakte ca. 174 m²) ,
 • perceel ca. 2.500 m²
 • verkoop via inschrijving: bieden vanaf € 195.000,- (minimum canon € 7.926,- per jaar)
 • bezichtiging uitsluitend op afspraak via de makelaar
 • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op www.rozeboom.nl  of www.funda.nl

Planken Wambuisweg 1, Ede

TE HUUR woonhuis ’t Voorde Baakseweg 14 Vorden

Natuurmonumenten biedt deze woonboerderij te huur aan. Een buitenkans om op een fantastische plek op landgoed Hackfort te kunnen wonen!

 • woning (inhoud ca. 760 m³ / woonoppervlakte ca. 134 m² / perceel ca. 2.200 m²)
 • entree, keuken, woonkamer, 3 slaapkamers, badkamer, bijkeuken en deel
 • huurtermijn minimaal 2 jaar
 • huurprijs bieden vanaf € 1.250,-/maand (excl. GWE)

Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten. Kijk voor Kijkdagen en meer informatie op www.bestliving.nl of www.funda.nl

Baakseweg 14

TE HUUR Beulakerpad 16 te Sint Jansklooster

Wonen op een werkelijk unieke locatie is nu mogelijk. Deze vrijstaande woonboerderij ligt op steenworp afstand van het meer de Beulakerwijde. Vanuit uw voordeur loopt u via het aangrenzende pad naar het meer waar u kunt genieten van de prachtige uitzichten. De woning is in 2017 compleet gerenoveerd en aangepast naar alle wensen en isolatienormen van deze tijd. Zo is het geheel erg energiezuinig (700kwh per jaar).

In de directe omgeving van de woning vindt u het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, kantoor Natuurmonumenten (op nummer 14) een theeschenkerij, aanlegplaats van de Ecoliner (water taxi)en een wandelroute. Wij zijn dan ook zoekende naar een huurder die hier geen bezwaren in ziet.

Kijk voor meer informatie op www.boerentenhoeve.nl/

Beulakerpad 16
logo