Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wonen bij Natuurmonumenten

Op zoek naar een huis op een unieke locatie midden in de natuur? Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 100.000 hectare aan natuurgebieden in Nederland. In die natuurgebieden staan verschillende woningen zoals voormalige boswachterswoningen, woonboerderijen of appartementen in eeuwen oude kastelen en landhuizen. Op deze pagina vind je een overzicht van de woningen die op dit moment te koop of te huur zijn. De verkoop van de panden wordt altijd door een lokale makelaar verzorgd.

Wonen bij Natuurmonumenten

Vooraankondiging verhuur Hammerweg 67, Ommen

Binnenkort wordt Hammerweg 67, het voorhuis van het kantoor van Natuurmonumenten, in Ommen te huur aangeboden d.m.v. bieding op de hoogte van de huur. Op deze site zal naar verwachting eind oktober, begin november de verhuur worden bekend gemaakt en informatie over de procedure worden verstrekt. Als u interesse heeft, houd dan deze site in de gaten. Het is niet mogelijk om uw gegevens te noteren en u persoonlijk op de hoogte te houden.

Hammerweg 67, Ommen

TE KOOP woonhuis Alteveerselaan 28 Velp

Natuurmonumenten biedt deze woning te koop aan, de ondergrond wordt uitgegeven in erfpacht. Een buitenkans op een fantastische plek op landgoed Beekhuizen, in Nationaal Park Veluwezoom te kunnen wonen!

 • woning (inhoud ca. 500 m³ / woonoppervlakte ca. 132 m²) ,
 • perceel ca. 1.170 m²
 • verkoop via inschrijving
 • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op www.bestliving.nl of www.funda.nl

Woning Alteveerselaan Velp

Woning aan de Altveerselaan in Velp

TE KOOP woonhuis Planken Wambuisweg 1 Ede

Natuurmonumenten biedt deze woning te koop aan, de ondergrond wordt uitgegeven in erfpacht. Een buitenkans op een fantastische plek in het natuurgebied Planken Wambuis te kunnen wonen!

 • woning (inhoud ca. 560 m³ / woonoppervlakte ca. 174 m²) ,
 • perceel ca. 2.500 m²
 • verkoop via inschrijving: bieden vanaf € 195.000,- (minimum canon € 7.926,- per jaar)
 • bezichtiging uitsluitend op afspraak via de makelaar
 • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op www.rozeboom.nl  of www.funda.nl

Planken Wambuisweg 1, Ede

Te koop: Hammerweg 69, Ommen

Een halfvrijstaande, karakteristieke woning gelegen op een prachtige locatie op landgoed Eerde, tegenover het kasteel Eerde en tussen het prachtige Ommen en Den Ham.

De karakteristieke helft van een dubbel is omstreeks 1897 gebouwd als uitbreiding van de bestaande boerderij woning van landgoed Eerde. Naderhand is het meerdere malen verbouwd en rond 1997 uitgebreid met een aanbouw met een eigen ingang. Het geheel is gelegen op een ruim perceel. Natuurmonumenten gaat Landgoed Eerde, waar zij eigenaar van zijn, meer grandeur geven. Met name door de nieuw aan te leggen laan zal het landgoed een statiger indruk krijgen. De tuin van de te verkopen woning zal daardoor iets aangepast worden.

Zie voor meer informatie: https://www.buitenwonen.nl/

Hammerweg 69, Ommen

 

Verkoop bij inschrijving van Woonboerderij “Groot Hanter”

Op een absolute toplocatie, namelijk de fraaie buitenplaats Hakenberg in oost Twente. Het betreft hier een door ongekende natuurschoon omgeven woonerf van circa 2750 m² met daarop de vrijstaande woonboerderij met een kleine vrijstaande overkapping / berging.

Het perceel wordt door Natuurmonumenten in erfpacht uitgegeven met een erfpacht afhankelijk opstalrecht voor de woonboerderij en het bijgebouw die aan erfpachter in eigendom zullen worden verkocht. Over de (onder)grond wordt een jaarlijkse vergoeding (canon) aan Natuurmonumenten betaald.

Ligging

De boerderij is gelegen in een uniek gebied dat zich kenmerkt door een glooiend landschap van weilanden, heidevelden, houtwallen en bosschages. Dit is de locatie waar het oer Twentse gevoel naar boven komt en wonen en recreëren samen komen. Rondom de woning bevinden zich de natuurgebieden het Hakenberg, de Tankenberg, het Lutterzand en ook Roderveld, Singraven en buitenplaats Het Everlo zijn in de nabijheid gelegen. Dit biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke wandel- fiets- kano- en paardrijtochten. Tevens liggen de dorpen De Lutte en Denekamp en de stad Oldenzaal op relatief korte afstand. Kortom: de ultieme plek voor natuurliefhebbers.

De woonboerderij

De boerderij is midden jaren 30 gebouwd op traditionele wijze met deels steens- en deels halfsteensmetselwerk, betonnen begane grond en houten verdiepingsvloer, een sporen kap gedekt met pannen en in het achterhuis een fraaie gebintconstructie. De inhoud bedraagt maar liefst circa 1.200 m³ en de gebruiksoppervlakte wonen is circa 160 m².

Inrichting

De woning is eenvoudig ingericht. Er zijn volop mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen naar de huidige maatstaven en er een zeer fraai geheel van te maken passend in deze uitzonderlijk fraaie landelijke omgeving. In overleg met Natuurmonumenten en met inachtname van de cultuurhistorische waarden is een verbouwing zeer goed mogelijk.

Zie voor meer informatie: www.kromhofpullen.nl/

Hakenbergweg 14

 

Te huur: Bedrijvenpand in Waddinxveen

Ben je op zoek naar een kantoorruimte in Waddinxveen? Dan is dit wat voor jou! Het kantoor is gelegen naast een uniek natuurgebied: de Coenekoop Kolonie. Het gaat hier niet om een groen natuurgebied. Het bijzondere zit tussen een klein deel van de muren van het bedrijvenpand. Een vleermuiskolonie van de zeldzame meervleermuizen. Geen zorgen, je merkt niets van hun aanwezigheid.

 • Adres: Kanaaldijk 30 in Waddinxveen
 • Vloeroppervlakte: 222 m²
 • Huurprijs: € 750,- per maand, exclusief servicekosten

Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met makelaar Van ’t Hof Bedrijfshuisvesting via 0182 52 01 11.

Kantoorruimte Coenekoop Kolonie in Waddinxveen
logo