Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wonen bij Natuurmonumenten

Op zoek naar een huis op een unieke locatie midden in de natuur? Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 100.000 hectare aan natuurgebieden in Nederland. In die natuurgebieden staan verschillende woningen zoals voormalige boswachterswoningen, woonboerderijen of appartementen in eeuwen oude kastelen en landhuizen. Op deze pagina vind je een overzicht van de woningen die op dit moment te koop of te huur zijn. De verkoop van de panden wordt altijd door een lokale makelaar verzorgd.

Wonen bij Natuurmonumenten

VERHUUR bij inschrijving van een rijksmonumentaal en recent geheel gerestaureerd voorhuis

Een buitenkans! Wonen op het prachtige landgoed Eerde midden in het hart van Overijssel, tussen Ommen en Den Ham.

Natuurmonumenten heeft recent het wit gepleisterde voorhuis (inhoud circa 500 m², woonoppervlakte circa 120 m²) van de voormalige koetsierswoning, gelegen aan de Hammerweg 67 te Ommen op landgoed Eerde, geheel gerestaureerd en aangepast aan de eisen van deze tijd met behoud van de vele authentieke elementen. De restauratie betrof onder andere het volgende: het isoleren van vloeren, muren en het dak; dubbel glas door middel van voorzetramen op de begane grond; het plaatsen van een nieuwe keuken met inductiekookplaat, combi-oven, vaatwasser en afzuigkap; nieuw sanitair; vloerverwarming in woonkamer en keuken, mechanische ventilatie; alles opnieuw geschilderd, etc.

Voor meer informatie kijk op www.hofrijck.nl

Hammerweg 67, Ommen

TE KOOP woonhuis Alteveerselaan 28 Velp

Natuurmonumenten biedt deze woning te koop aan, de ondergrond wordt uitgegeven in erfpacht. Een buitenkans op een fantastische plek op landgoed Beekhuizen, in Nationaal Park Veluwezoom te kunnen wonen!

  • woning (inhoud ca. 500 m³ / woonoppervlakte ca. 132 m²) ,
  • perceel ca. 1.170 m²
  • verkoop via inschrijving
  • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op www.bestliving.nl of www.funda.nl

Woning Alteveerselaan Velp

Woning aan de Altveerselaan in Velp

TE KOOP woonhuis Planken Wambuisweg 1 Ede

Natuurmonumenten biedt deze woning te koop aan, de ondergrond wordt uitgegeven in erfpacht. Een buitenkans op een fantastische plek in het natuurgebied Planken Wambuis te kunnen wonen!

  • woning (inhoud ca. 560 m³ / woonoppervlakte ca. 174 m²) ,
  • perceel ca. 2.500 m²
  • verkoop via inschrijving: bieden vanaf € 195.000,- (minimum canon € 7.926,- per jaar)
  • bezichtiging uitsluitend op afspraak via de makelaar
  • Selectie en gunning onder voorbehoud van Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op www.rozeboom.nl  of www.funda.nl

Planken Wambuisweg 1, Ede

Verkoop bij inschrijving van Woonboerderij “Groot Hanter”

Op een absolute toplocatie, namelijk de fraaie buitenplaats Hakenberg in oost Twente. Het betreft hier een door ongekende natuurschoon omgeven woonerf van circa 2750 m² met daarop de vrijstaande woonboerderij met een kleine vrijstaande overkapping / berging.

Het perceel wordt door Natuurmonumenten in erfpacht uitgegeven met een erfpacht afhankelijk opstalrecht voor de woonboerderij en het bijgebouw die aan erfpachter in eigendom zullen worden verkocht. Over de (onder)grond wordt een jaarlijkse vergoeding (canon) aan Natuurmonumenten betaald.

Ligging

De boerderij is gelegen in een uniek gebied dat zich kenmerkt door een glooiend landschap van weilanden, heidevelden, houtwallen en bosschages. Dit is de locatie waar het oer Twentse gevoel naar boven komt en wonen en recreëren samen komen. Rondom de woning bevinden zich de natuurgebieden het Hakenberg, de Tankenberg, het Lutterzand en ook Roderveld, Singraven en buitenplaats Het Everlo zijn in de nabijheid gelegen. Dit biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke wandel- fiets- kano- en paardrijtochten. Tevens liggen de dorpen De Lutte en Denekamp en de stad Oldenzaal op relatief korte afstand. Kortom: de ultieme plek voor natuurliefhebbers.

De woonboerderij

De boerderij is midden jaren 30 gebouwd op traditionele wijze met deels steens- en deels halfsteensmetselwerk, betonnen begane grond en houten verdiepingsvloer, een sporen kap gedekt met pannen en in het achterhuis een fraaie gebintconstructie. De inhoud bedraagt maar liefst circa 1.200 m³ en de gebruiksoppervlakte wonen is circa 160 m².

Inrichting

De woning is eenvoudig ingericht. Er zijn volop mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen naar de huidige maatstaven en er een zeer fraai geheel van te maken passend in deze uitzonderlijk fraaie landelijke omgeving. In overleg met Natuurmonumenten en met inachtname van de cultuurhistorische waarden is een verbouwing zeer goed mogelijk.

Zie voor meer informatie: www.kromhofpullen.nl/

Hakenbergweg 14
logo