Ga direct naar inhoud

Landal GreenParks en Natuurmonumenten

Een mooie natuurervaring is een mooie vakantiebeleving. De parken van Landal GreenParks zijn de ideale uitvalbasis om de natuur te ontdekken. Wij zijn al ruim 20 jaar partners en sinds 2019 is Landal ook trotse hoofdsponsor van het kinderprogramma OERRR. Samen creëren we de natuurbeschermers van de toekomst.

Landal GreenParks

Groene omgeving

Landal GreenParks heeft ruim 120 vakantieparken midden in de natuur. Een bewuste keuze, want Landal GreenParks voelt zich nauw verbonden met haar omgeving. Landal GreenParks en Natuurmonumenten hebben de gezamenlijke ambitie om mensen een onvergetelijke ervaring in de natuur te geven. Door samen een positieve impact op de natuur te realiseren, creëren we de natuurbeschermers van de toekomst.

Trotse partners

Als Natuurmonumenten zijn we blij met Landal GreenParks als partner omdat ze zich echt inzetten voor de natuur. De maatregelen die wij toepassen in onze natuurgebieden, zoals klimaatbuffers, zien we terug op de parken van Landal GreenParks. Zo telt Landal Het Vennenbos een goed zichtbare wadi en in totaal zeven geschakelde vennen. En de vennen zijn niet alleen fijn voor drogere periodes, maar bieden ook een fijne verblijfplaats voor vele vogelsoorten, eenden en ganzen. Midden in de duinen, op Landal Sluftervallei, liggen verspreid over het vakantiepark vier grote wadi’s, een aantal kleine opvangplekken en een eendenvijver. Regenwater vanuit de duinen en daken van de bungalows loopt deze wadi’s in en wordt ingezet om de natuur te besproeien in drogere periodes. Klik hier voor meer voorbeelden en informatie.

Boomplantdag Weert

In 2022 heeft Landal GreenParks het mede mogelijk gemaakt dat we zo'n duizend boompjes aan konden planten in Weert. Dit is het begin van een nieuw bos voor de toekomst. Het perceel is onderdeel van in totaal ruim twintig hectare – zo’n 30 voetbalvelden – nieuw bosgebied dat in het Grenspark Kempen~Broek wordt gerealiseerd. 

Bekijk onderstaande video over de boomplantdag:

Boomplantdag in Weert, 2022

Marker Wadden en OERRR

We werken ook samen op de Marker Wadden. Op één eiland staan vijf duurzaam gebouwde, eilandhuisjes. Deze huisjes zijn te boeken bij Landal, de huuropbrengst geven zij volledig terug aan de natuur rondom deze unieke eilandengroep. Klik hier voor meer informatie.

Verder is Landal GreenParks trotse hoofdsponsor van OERRR. Op vrijwel al hun parken bieden zij kinderen tot 12 jaar activiteiten aan om te ontdekken hoe leuk en mooi de natuur is om in te spelen. Op deze manier creëren we gezamenlijk de natuurbeschermers van de toekomst. Klik hier voor meer informatie.

Boek een vakantie bij Landal GreenParks, ontdek wat groen kan doen en doe mee aan de leukste OERRR-activiteiten tijdens je verblijf. 

Het logo van partner Landal GreenParks