PostNL

PostNL zet zich continu in om de CO2-uitstoot van onze bedrijfsvoering terug te dringen. Daarin heeft PostNL al veel bereikt: een steeds schoner wordend wagenpark, emissievrije gebouwen en samenwerking met leveranciers die duurzaamheid nastreven.

Direct naar

Groene Post

Momenteel is het volledig voorkomen van uitstoot nog niet haalbaar. Daarom biedt PostNL hun klanten een programma waarbij het mogelijk is om de CO2-uitstoot die vrijkomt bij het verzenden van post en pakketten te compenseren.

Op www.groenepost.nl kan met behulp van de CO2-calculator de CO2-uitstoot van zendingen worden berekend. Men kan hier meteen aangegeven of men de uitstoot wil compenseren. Zeer eenvoudig en niet duur!

Bijdrage voor Natuurmonumenten

De bijdrage van onze klanten wordt geïnvesteerd in hoogwaardige, duurzame projecten die vallen onder het Gold Standard keurmerk. Dit keurmerk is algemeen erkend als het beste op het gebied van klimaatprojecten.

Bovendien vindt PostNL het belangrijk dat ze ook zelf een bijdrage levert. Daarom schenkt zij jaarlijks een bedrag aan Natuurmonumenten. Met de jaarlijkse bijdrage die PostNL levert hebben we bomen geplant bij Huis ter Heide, hebben we een damwand aangelegd in het Fochteloërveen en gaan we ook bijdragen aan de waterhuishouding in de Nieuwkoopseplassen.

Voor meer informatie: www.groenepost.nl