Ga direct naar inhoud

PostNL en Natuurmonumenten

PostNL is een van de bedrijven in Nederland die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het bedrijf zet zich op verschillende manieren in om de CO2-uitstoot van zijn bedrijfsvoering terug te dringen. Zo geeft PostNL een bijdrage aan de projecten van Natuurmonumenten.

Partner PostNL

Klimaatprojecten

Het is nog niet mogelijk om de uitstoot van CO2, het belangrijkste broeikasgas dat klimaatverandering veroorzaakt, te voorkomen. PostNL biedt zijn klanten met het programma Groene Post de mogelijkheid CO2-uitstoot die vrijkomt bij het verzenden van post en pakketten)te compenseren. Die compensatie komt onder meer ten goede aan projecten van Natuurmonumenten. PostNL draagt daarnaast zelf ook nog eens bij aan die projecten.

Rietvogels

In 2017 is de financiële bijdrage gebruikt voor verbetering van het het leefgebied van grote karekieten en roerdompen in het Nationaal Landschap IJsseldelta in Overijssel. We hebben een nieuw rietmoeras gemaakt, waarin deze zeldzame rietvogels broeden.

Eerder heeft PostNL bijgedragen aan de aanplant van bomen bij Huis ter Heide en aan het een grote bergingscapaciteit voor water in het Fochteloërveen en de Nieuwkoopse Plassen.

 

Het logo van partner PostNL