Stichting Zevenheuvelenloop en Natuurmonumenten

Honderdduizenden mensen lopen hard in het mooiste decor dat Nederland te bieden heeft: de natuur. Hardlopen en genieten van de natuur gaan zo hand in hand. De natuur is de grootste sportschool van ons land.

Stichting Zevenheuvelenloop

 

Hardlooproutes

Door de samenwerking met stichting Zevenheuvelenloop kunnen we hardlopers dit prachtige decor bieden. Met de financiële steun van de Zevenheuvelenloop leggen we speciale routes aan in drie natuurgebieden: Heumensoord (Gld), Veluwezoom (Gld) en Corversbos (NH). Tegelijkertijd kunnen we hardlopers ervan bewust maken dat het beheer van de kwetsbare natuur in ons land niet vanzelf gaat. Daar is geld voor nodig.

Beschermen en genieten

De stichting organiseert jaarlijks drie grote hardloopevenementen in Nijmegen en omgeving: de Zevenheuvelenloop, de Stevensloop en de Marikenloop. Via de media van Natuurmonumenten bereikt de stichting een deel de ‘groene’ hardlopers in ons land. De deelnemers aan de loopevenementen dragen financieel bij aan het beheer en onderhoud van de gebieden van Natuurmonumenten. En daarmee hardlooproutes. Beschermen en genieten van de natuur past dan ook goed bij de duurzame visie van stichting Zevenheuvelenloop.

Natuurlijke partners

Hardlopen en natuur zijn nauw met elkaar verbonden. In het uitdagende natuurrijke herfstdecor van de NNZevenheuvelenloop beleven de deelnemers de natuur optimaal. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: ‘De natuur geeft ruimte om hard te lopen, te ontspannen, tot jezelf te komen. De natuur is de grootste sportschool van Nederland. Of je nu langs het strand of door een bos hardloopt, de natuur laat je voelen dat je leeft. De Stichting Zevenheuvelenloop en Natuurmonumenten zijn dan ook natuurlijke partners.’

NN

Met ingang van 2018 heeft ook NN zich bij deze samenwerking gevoegd. Ook NN heeft zich tot doel gesteld hardlopen in de meest brede zin te stimuleren. NN gaat Natuurmonumenten helpen hét goede doel te worden bij meerdere hardloopevenementen. Daarnaast gaat NN hardlopers actief bewust maken van het belang van (sporten in) de natuur in het algemeen en het werk van Natuurmonumenten in het bijzonder.

Het logo van de Stichting Zevenheuvelenloop
logo