Ga direct naar inhoud

Technische Unie en Natuurmonumenten

De installatiebranche speelt een grote rol in het mogelijk maken van de energietransitie, efficiënt waterbeheer en circulair bouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat doet in harmonie met de natuur? Technische Unie is trots te kunnen zeggen dat zij hier samen met Vereniging Natuurmonumenten aan mag gaan werken.

Technische Unie vrijwilliger bij Natuurmonumenten

Ondersteunen in natuurgebieden

Het partnerschap betekent dat Technische Unie zich de komende jaren samen met Natuurmonumenten inzet voor meer bewustwording omtrent de natuur. En die bewustwording begint bij de eigen medewerkers van technische Unie.

Zo hebben medewerkers van Technische Unie onder andere een kenniswebinar van Natuurmonumenten kunnen volgen, meegeholpen met het planten van 8.000 bomen in natuurgebied Planken Wambuis en ondersteund bij het verwijderen van boomopslag in natuurgebied Zwanenwater, vlakbij Callantsoog. Ook zijn er verschillende activiteiten ten aanzien van natuurbeheer waar medewerkers van Technische Unie de komende maanden bij kunnen helpen.

Partnerschap

Met dit partnerschap kunnen Natuurmonumenten en Technische Unie samen bouwen aan een duurzamer en klimaatbestendig Nederland met techniek én natuur als bondgenoten. Het doel? Een bloeiende natuur, meer biodiversiteit en duurzame (technische) oplossingen die daaraan bijdragen.

Over Technische Unie  

Technische Unie is een groothandel in technische oplossingen voor installatie en industrie. In Nederland zijn er 41 vestigingen (verkoopkantoren, verkooppunten en pick-up points), 3 distributiecentra in Alphen aan den Rijn en Strijen, en 1 Centraal Kantoor in Amstelveen.

Er werken circa 2.300 mensen bij Technische Unie. Technische Unie maakt deel uit van de Sonepar-familie die wereldwijd actief is. 

Logo Technische Unie