Ga direct naar inhoud

Fotowedstrijd Open Monumentendag

Fotowedstrijd open monumentendag

Voor de jury was het een lastige taak om uit de vele prachtige inzendingen een winnaar te kiezen. Maar het is gelukt! Lees hieronder welke fotograaf is uitgeroepen tot winnaar. Doe volgend jaar weer mee en ga op pad tijdens Open Monumentendag.

Winnaar Fotowedstrijd

Alfred Holsteijn is door de jury als winnaar uitgeroepen met zijn foto van de Eerste Kamer. Jury rapport: De fotograaf is echt op pad gegaan tijdens Open Monumentendag en maakte daar een bijzonder beeld van het kijkje achter de schermen in de Eerste Kamer waar het monument zichtbaar wordt gerestaureerd. De foto spreekt tot de verbeelding door het contrast tussen oud en nieuw, het beeld heeft diepte en een mooi perspectief. Zo verbeeldt de foto het doel van Open Monumentendag treffend; het levend houden van ons bijzondere erfgoed door het open te stellen voor een groot publiek.

Elk jaar in het tweede weekend van september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. De VriendenLoterij Open Monumentendag 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 september. Dit jaar lanceren we de Open Monumentendag Fotowedstrijd.

Inzendingen maart 2024

Klik op de foto voor details

Fotowedstrijd Open Monumentendag

Stuur je foto in

Partners

De Open Monumentendag Fotowedstrijd wordt georganiseerd door stichting Nederland Monumentenland in samenwerking met Natuurmonumenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), BOEi, Staatsbosbeheer, het Restauratiefonds, vereniging De Hollandsche Molen en Stichting Werelderfgoed Nederland.

Logo's partners open monumentendag