Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Evelien Verbij

Evelien Verbij (1975) is bestuurslid van Natuurmonumenten sinds 2018
Evelien Verbij is directeur van BoerenNatuur

Schotse-Hooglander-NAMO70924.jpg

Evelien Verbij is directeur van BoerenNatuur. BoerenNatuur is de landelijke vereniging van de 40 collectieven voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Via deze collectieven werken zo’n 8500 grondeigenaren, voornamelijk boeren, aan het versterken van de biodiversiteit in het agrarisch gebied.

Evelien studeerde bos- en natuurbeheer aan de WUR en promoveerde daar ook. Zij is werkzaam geweest als senior-beleidsmedewerker bij het Bosschap en was daarna directeur van de Vereni­ging Bos- en Natuurterrein Eigenaren (VBNE). De VBNE is de landelijke vereniging voor alle bos- en natuurterreineigenaren. Natuurmonumenten is ook lid van de VBNE. Als boerendochter kent zij de landbouw van nabij.

Evelien woont met haar man en twee zonen in Zeist.

Gekozen 2018, herkiesbaar 2022, termijn loopt af in 2026.

Huidige nevenfuncties:

Bestuurslid Stichting Vakblad Natuur Bos Landschap

Bestuurslid Stichting Leerstoel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer 

Evelien Verbij
logo