Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ervaar het voorjaar met de vaarexcursies in de Wieden

20 maart 2023 | Angela Roelofs

Op 1 april starten de vaarexcursies in de Wieden weer! Er is volop variatie in excursies. Bijzondere tochten zijn onder andere de vaarexcursie door het leefgebied van de otter en de excursie naar de broedende aalscholvers. Wil je volop van het voorjaar gaan genieten dan is de vaarexcursie langs de bloeiende hooilanden vol met voorjaarsbloemen een hele goede keuze. Onder leiding van een gids kun je zo de prachtige natuur van de Wieden beleven met de beste plek: vanaf het water!

vaarexcursie

De kortere vaartochten laten zich goed combineren met andere activiteiten, zoals het laarzenpad of een bezoek aan de watertoren. Vaar mee langs het verdronken dorp Beulake en hoor het bijzonder verhaal. Ook de vaarexcursie Ontdek De Wieden is erg geliefd. De afwisselende tocht gaat over de weidse Beulakerwijde en door smallere sloten. Vanaf het water geniet je van het mooie waterdorpje Dwarsgracht en de bloeiende hooilanden. Houd je van verassingen? Ga dan mee met onze zwerftochten, de schipper kent het gebied op zijn duimpje en laat je de mooiste plekjes zien. Naast de vaarexcursies zijn er vanaf april ook weer wandelexcursies te boeken waarbij samen met de natuurgids op zoek wordt gegaan naar bijzondere moerasvogels die in het gebied leven.

We zien je graag in De Wieden!

Aanmelden

De vaarexcursies starten in april, aanmelden kan nu al via nm.nl/dewieden/activiteiten.

Groepsexcursies

Het is ook mogelijk om met een eigen groep een tocht te varen. Aanvragen van een groepsreservering kan via het mailadres van Bezoekerscentrum De Wieden: [email protected]

 

Angela Roelofs