Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursieprogramma gestart

22 februari 2022 | Lida Blok

Ontdek dit jaar het drijvende land van De Wieden. Er zijn volop mogelijkheden. De wandelexcursies zijn al gestart en vanaf april starten ook de vaarexcursies weer.

aalscholver in nationaal park De Weerribben-De Wieden, foto is gemaakt in aalscholverkolonie nabij Wanneperveen

Vanaf de voorjaarsvakantie zijn er al weer de eerste excursies in De Wieden.

Ottersporen zoeken

Ben je nieuwsgierig naar de leefwijze en sporen otters? Ga dan mee op excursie door het rietland. Op donderdag 24 februari en op zaterdag 5 maart en 16 april bekijken we De Wieden door de ogen van de otter. Otters zijn echte nachtdieren en krijgen we overdag niet te zien. We gaan dan ook op zoek naar ottersporen! Trek vooral je laarzen aan, want de excursie loopt over het zeer drassige moeraspad met trekpontjes. Vanwege het op- en afstappen van de trekpontjes en het zeer drassige terrein is het van belang om goed ter been te zijn. Voor wie meer wil weten over de otter en sporen van otters, is dit een leuke leerzame excursie. De otters zelf doen pas ’s avonds hun ogen weer open, je ziet alleen hun sporen!

Winters ambacht

Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de winterse wandeling over het ambacht van de rietsnijders, komende zaterdag 26 februari.

Bezoek aan de aalscholverkolonie

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen in een aalscholverkolonie? Op zaterdag 12 maart en zondag 20 maart kun je mee met een gids naar de kijkhut bij de aalscholverkolonie. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Binnenkort is ook deze activiteit te boeken. 

Aanmelden en meer informatie

In de activiteitenagenda van Bezoekerscentrum De Wieden zijn de excursies te boeken. 

Lida Blok