Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het Klokhuis op ontdekkingstocht in Nationale Parken

11 april 2019 | Angelique Aerts

Bevers spotten, kanoën door een moerasgebied, zeldzame planten ontdekken en slapen in een hangmat tussen de bomen. Klinkt als een avontuurlijke reis door een ver land, maar dit kan allemaal gewoon in Nederland! En wel in onze Nationale Parken.

Midzomerloop in De Wieden

Pascal op expeditie in Nationaal Park Nieuw Land

Vanaf dinsdag 9 april zie je in Het Klokhuis wat er allemaal te beleven is in de Nederlandse natuur. In een zevendelige serie gaan Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht in een aantal van de Nederlandse Nationale Parken. Op weinig plekken op de wereld vind je zo veel diversiteit aan natuur op een klein oppervlak als in Nederland. Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland dus helemaal niet uit!

 

Klokhuis Nationale Parken Dag

Meivakantie-tip: Klokhuis Nationale Parken Dag

Ook is er op woensdag 1 mei de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Maak kennis met onze 17 Nationale Parken en doe mee met de mini highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes vangen of beleef de duisternis (dark sky) in een mobiel planetarium. Ook zijn er boswachters aanwezig én er is natuurlijk een meet-and-greet met de Klokhuispresentatoren.

Meer info

In de uitzendingen gaat Pascal met boswachter Johann op zoek naar otters in de Wieden en met boswachter Jose op expeditie op de Veluwe waarbij ze egels en wilde zwijnen zien. Kijk van 9 april tot en met 21 mei, elke dinsdag om 18.40 uur op NPO Zapp. Of lees meer over de uitzendingen en de Klokhuis Dag.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts