Ga direct naar inhoud
Nieuws

JeugdNatuurClub legt laatste hand aan Knuppelpad

13 februari 2019

JeugdNatuurClub De Wieden legde de laatste hand aan een nieuw Knuppelpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Het houten pad voert dwars door het riet en komt aan beide kanten uit op het bekende Vlonderpad.

Knuppelpad bij Bezoekerscentrum De Wieden

Vernieuwd padĀ 

DatĀ Vlonderpad is recent ook volledig vernieuwd en een stuk langer geworden. Toeristen en regiobewoners ontdekken tijdens een wandeling alle facetten van het Wieden landschap. Het pad voert langsĀ riet, hooilandjes, een trekgatĀ en de Beulakerwijde. Bovendien komen wandelaars langs de veenschuur.

Leuke afwisseling

Met hetĀ Knuppelpad kunnen wandelaars nu hetĀ Vlonderpad afsnijden of juist verlengen. Voor kinderen is het ongeveer honderd meter lange pad een leuke afwisseling. Zeker voor de leden van de JeugdNatuurClub. Die hielpenĀ mee met het neerleggen van het hout voor de laatste tientallen meters.

Eeuwenoude benaming

Een knuppelpad is een eeuwenoude benaming voor een houten pad dat door moerasachtig terrein of kwetsbare natuur voert. Al in de tijd van de Romeinen werden dergelijke wegen aangelegd. Ze bestaan uit dwars op het pad gelegde boomstammen, dikke takken of andere stukken hout.

Oversteek met pontjes

Naast hetĀ Vlonderpad is er bij Bezoekerscentrum De Wieden ook nog een langerĀ pad, hetĀ Laarzenpad. Ook die voert langs verschillendeĀ landschapstypen van DeĀ Wieden. Onderweg moeten wandelaars met pontjes de vaarten oversteken.

Ā