Ga direct naar inhoud
Nieuws

OERRR Kinderactiviteiten tijdens de meivakantie!

17 april 2019

Tijdens de meivakantie organiseert Bezoekerscentrum De Wieden diverse leuke kinderactiviteiten zoals zaadbommetjes maken, de OERRR ontdek- en struintocht en de OERRR vaarexpeditie. Kom je ook vakantie vieren in de natuur van De Wieden?

Laarzenpad Bezoekerscentrum De Wieden

OERRR activiteiten in de meivakantie bij Bezoekerscentrum De Wieden

Tijdens de meivakantie zijn kinderen van harte welkom op 23, 25, 30 april en 2 mei bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster om zaadbommetjes te maken en stoere opdrachten te doen aan het laarzenpad. Op 24 april en 1 mei kunnen kinderen en ouders mee met een OERRR vaarexpeditie door De Wieden.

Zaadbommetjes maken

Met potgrond en klei gemend met zaadjes maken de kinderen zelf zaadbommetjes die ze mee naar huis kunnen nemen. Zodra het weer wat zachter wordt kunnen de bommen de tuin of berm in en zo zorgen we samen voor meer wilde bloemen in Nederland. Deze activiteit is van 12:30 tot 13:30 bij Bezoekerscentrum De Wieden. Meer informatie vind je hier.

Ontdek- en struintocht langs het laarzenpad

Het laarzenpad is extra avontuurlijk deze voorjaarsvakantie. Onderweg kun je leuke opdrachten doen zoals dierensporen zoeken, voelen dat je op drijvend land staan, door het moerasbos struinen en punteren over de sloot. Bij de balie van het bezoekerscentrum kun je op 23, 24, 25, 30 april en 1 en 2 mei een rugzak ophalen met spulletjes die je onderweg nodig hebt. Vooraf aanmelden is niet nodig. Prijs per gezin is voor leden Natuurmonumenten € 4,- en voor niet-leden € 7,-.

OERRR vaarexpeditie

Op woensdag 24 april en 1 mei zijn kinderen van harte welkom om mee te gaan op vaarexpeditie. Deze vaartocht speciaal voor kinderen en ouders staat in het teken van beleven. Je gaat meten hoe diep het water is, ontdekt met een schepnet wat er leeft in het water en gaat samen met de boswachter op zoek naar vogels in en boven het water. Deze activiteit begint om 12:30 bij Bezoekerscentrum De Wieden en duurt 1,5 uur. Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660. Het centrum is van 1 april tot 1 november geopend op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In mei t/m augustus ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur. Mailen kan ook naar: [email protected].