Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom aan boord voor een vaarexcursie door De Wieden

31 mei 2021

Dit is de tijd dat de zwarte sterns broeden op een vlotje. De tijd dat echte koekoeksbloem de velden roze kleurt en de zilveren maan weer vliegt. Stap aan boord van een excursieboot om dat moois zelf te beleven! De schipper is je gids.

open excursieboot met gids/boswachter De Wieden

Vanaf zondag 6 juni varen de excursieboten weer dagelijks!

Elke dag vertrekt er om 12:00 uur een boot voor een mooie ontdekkingstocht over de weidse Beulakerwijde, door kronkelende sloten en langs sfeervolle rietgedekte boerderijtjes. De tocht 'Ontdek De Wieden' duurt een kleine twee uur.

's Middags is er een variabel vaarexcursieprogramma.

De vaarexcursie 'Wilde bloemen' met een uitstapje op drijvend land is er elke maandag- en donderdagmiddag.

Laat je verrassen door wat De Wieden op deze dag te bieden hebben met de vaarexcursie 'Zwerf je mee over de Beulakerwijde' op dinsdag- en zaterdagmiddag.

Ben je nieuwsgierig naar het verdronken dorp Beulake op de bodem van de Beulakerwijde, stap dan op woensdag-, vrijdag- of zondagmiddag aan boord.

De open excursieboten geven een maximale natuurbeleving, met je neus, oren en ogen midden in de rijke natuur van De Wieden.

Verschillende gezelschappen zitten op 1,5 meter afstand van elkaar. Vooraf boeken is een aanrader, omdat het aantal plaatsen met deze indeling zeer beperkt is.