Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom genieten! De Wieden staan in bloei.

18 mei 2022 | Lida Blok

Zonnig gele boterbloemen en knallend roze koekoeksbloemen bloeien uitbundig op de natte hooilanden. De libellen vliegen overal en misschien spot je ook de prachtige koninginnenpage. Je ervaart nu de weidsheid van de Wieden op zijn best, doordat het riet nog laag staat.

bloeiend hooiland bij bezoekerscentrum De Wieden

Kom tot rust in het prachtige kleurrijke oude cultuurlandschap.

Geniet vanaf de boot, op de fiets of wandelend over drijvend land. De Wieden staan nu volop in bloei! Bezoekerscentrum De Wieden is het startpunt van veel activiteiten. Er is een gevarieerd programma.

Ervaar de stilte

Ga op zondagochtend 29 mei om 8 uur 's morgens mee het nog stille water op. Alleen de vogels hoor je in het riet. De schipper nodigt je uit tot puur genieten. Meer info.

Ga mee met een stiltewandeling op zondagochtend 5 juni en zet al je zintuigen open, wandelend over het drijvende land van het moeraspad. Meer info.

Verken het drijvende land, rolstoeltoegankelijk

Op zondag 29 mei kun je mee voor een korte excursie over het drijvend-land-pad. De gids laat je ervaren hoe land hier water werd en water weer land wordt. De wandeling gaat over een goed toegankelijke drijvende vlonder, over het drijvende land. Meer info

Genieten vanaf de fluisterboot

Ontdek het bloeiende hooiland tijdens verschillende vaarexcursies. Je kunt vrijwel elke dag mee met de fluisterboot. Er zijn wekelijks gevarieerde tochten. In de zomermaanden kun je ook genieten van de rustige sfeer ’s avonds op het water. Kies voor een kleurrijke avondtocht of ga nog later het water op tijdens een volle maantocht.

Vaar de mooiste moerastocht van je leven door de kronkelende slootjes bij Belt-Schutsloot. Je kunt mee met deze vier uur durende tocht op de dinsdagen in juni. Dichterbij het bloeiende natte hooiland kun je niet komen.

Klik hier voor de agenda met vaarexcursies.

Spectaculair uitzicht

Wil je De Wieden vanaf grote hoogte overzien? Op zaterdagen kun je genieten van het uitzicht vanaf de watertoren in Sint Jansklooster.

Klik hier voor de pagina over de watertoren.

Fietsen en varen dwars door De Wieden

Liever fietsen en varen combineren? Stap met de fiets op de ecowaterbus om fietsen en varen te combineren. De waterbussen varen dagelijks en brengen je twee keer per dag van Sint Jansklooster naar Giethoorn en naar Blokzijl en terug.

Kijk hier voor de vaartijden en opstappunten.

 

 

Lida Blok