Ga direct naar inhoud
Nieuws

Met de Ecowaterbus varen over de weidse Wieden

25 april 2023 | Angela Roelofs

Van de week is de tweede ecowaterbus ter water gelaten en vanaf 29 april varen beide ecowaterbussen weer door de Wieden! Afgelopen winter is er heel veel onderhoud gepleegd aan de boten. Er is onder andere heel veel hout vervangen van de Giethoorn wat niet meer goed was, een erg tijdrovende klus. Daarnaast is de Blokzijl weer helemaal mooi opnieuw in de lak gezet. Beide boten liggen er weer schitterend bij! Nu ze klaar zijn voor de vaart brengen vrijwilligers de boten naar het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Vanuit het Bezoekerscentrum kunnen bewoners, bezoekers en toeristen vanaf 29 april een kaartje kopen en meevaren, met of zonder fiets, op deze prachtige boten.

ecowaterbus

Een unieke ervaring

Vanaf het water beleef je het land anders en intenser dan wanneer je wandelt of fietst. Je ervaart de stilte en de weidsheid  van het Nationaal Park het beste op het water. Alsof je één bent met de natuur. Je hoort de ganzen en eenden snateren en bij een klein windje het riet knisperen. Je ziet de aalscholvers om je heen laag over het water vliegen. Het is om stil van te worden en een unieke ervaring om met een fluisterstille Ecowaterbus door het gebied te varen.

Wil jij ook mee?Vanaf 29 april kun je op de dag zelf vanaf 10.00 uur een kaartje kopen bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster van dinsdag t/m zondag. Kaartverkoop op maandagen en in Blokzijl of Giethoorn kan direct bij de schipper met contant geld. Zien we je snel?!

Angela Roelofs