Ga direct naar inhoud
Nieuws

Met droge voeten door het drijvende land? Of trek je liever je laarzen aan?

22 december 2021

Wil je de sfeer van de winter en de ruimte van de weidse wieden proeven?

de wieden nationaal park weerribben-wieden

 Wil je genieten van De Wieden en de voeten droog houden of met een wandelwagen of rolstoel op pad? Kies dan het drijvende vlonderpad. Luister er naar het ruisende riet, geniet er van de glans van het water, verwonder je over het verende veen en ontdek de mooiste details.

Je bent alle dagen welkom op het drijvende vlonderpad.  Ook als het bezoekerscentrum gesloten is. Het pad is goed toegankelijk ook voor rolstoelers en kinderwagens. Je houdt er droge voeten. Honden zijn NIET toegestaan.

Zoek je een uitdagend winters avontuur?

Kies dan voor het laarzen- of moeraspad. Soms loopt het pad verder aan de andere kant van een brede vaart. Je gebruikt dan een trekpontje, waarmee je jezelf naar de overkant trekt.

Het moeraspad  loopt over een dik pakket van gevlochten plantenwortels, die als een luchtbed op het water drijven. Daar waar de wortels maar een dunne laag vormen is het pad verstevigd met een raster. Je loopt tussen de rietvelden door, waar de rietsnijders in de winter hun riet oogsten. Blijf op het pad, anders vertrap je de rietoogst! We noemen het moeraspad niet voor niks ook laarzenpad: nattigheid en modder zijn gegarandeerd! Laarzen aanbevolen! Honden zijn NIET toegestaan. Je kunt elke dag dit avontuur opzoeken, maar bij vorst komen de pontjes vast te liggen en kun je er geen gebruik van maken.