Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw boek over vogels in Weerribben-Wieden

27 oktober 2016 | Astrid Schoenmaker

Een prachtig overzicht van alle broedvogels in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Nieuw boek over vogels in Weerribben-Wieden

De eerste exemplaren zijn donderdag 27 oktober tijdens een feestelijke presentatie overhandigd aan Herman Brink, provinciehoofd Overijssel van Staatsbosbeheer, en Jos Bisschops, landsdeelmanager Noord van Natuurmonumenten.

Nationaal Park vol vogels

In Nationaal Park Weerribben-Wieden - het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van West-Europa - kent een zeer rijke vogelstand. Voor veel soorten is het een van de belangrijkste broedgebieden in ons land. Meer dan veertig soorten staan op de Rode lijst van bedreigde en kwetsbare broedvogels.

 

placeholder

Naslagwerk met prachtige foto's

Toch ontbrak er een goed overzicht van het voorkomen en de ontwikkeling van de vogelsoorten in het natuurgebied. Het nieuwe boek “Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden” vult deze leemte op. Elke soort heeft haar eigen verhaal met een grafiek en kaart waar en wanneer de soort is gespot. Daarnaast komen de wintergasten in beeld en wordt een overzicht gegeven van bijzondere waarnemingen in het gebied. Het boek is voorzien van prachtig beeldmateriaal uit De Weerribben en De Wieden.

De auteurs van “Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden” zijn Obe Brandsma, Jeroen Bredenbeek en Ronald Messemaker. Boswachter Ronald Messemaker van Natuurmonumenten nodigt iedereen uit om zelf ook eens een kijkje te nemen in het natuurgebied: "We hopen dat dit boek een bijdrage levert aan behoud en versterking van de vogelstand in het Nationaal Park en dat een ieder op zijn eigen wijze mag genieten van het landschap, de rust en stilte en de vogels in dit unieke gebied."

Boek aanschaffen

Het boek is te koop bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster of meteen te bestellen via Veldshop.

placeholder
Astrid Schoenmaker

Bioloog en tuinfan