Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe spetterende waterspeurtocht bij Bezoekerscentrum De Wieden

28 juni 2018 | Regina Brouns

Vanaf 1 juli biedt Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster de mogelijkheid om mee te doen met een spetterende nieuwe waterspeurtocht. 

Waterspeurtocht

Tijdens deze avontuurlijke tocht ontdekken kinderen van alles op, om en in het water van De Wieden. Het is mogelijk om mee te doen met de speurtocht tussen 10:00 en 16:00 gedurende de komende zomermaanden. 

Natuur anders ervaren

De nieuwe speurtocht is bedoeld om kinderen op een andere manier de natuur te laten ervaren. Door te doen in plaats van alleen te kijken. Zo maken ze tijdens de speurtocht de kokertjes van de kokerjuffer na, voelen met de voeten in de modder, kijken ze onderwater als een ijsvogel en ontdekken ze welke materialen wel en niet goed drijven.

Materiaal mee in tas

De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en duurt ongeveer anderhalf uur. De kinderen krijgen een tas mee met materialen die onderweg gebruikt worden. Bijvoorbeeld een zakmes om het riet mee te snijden en een speciale onderwaterkijker.

Combineren van activiteiten

De tocht speelt zich af langs het Vlonderpad bij Bezoekerscentrum de Wieden. En kan prima gecombineerd worden met een wandeling langs het Laarzenpad, het huren van schepnetjes of het meevaren met een van de dagelijkse excursietochten per boot. Reserveren vooraf is niet noodzakelijk.

Deelname kost € 5,- per gezin voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- per gezin voor niet-leden.

Regina Brouns