Ga direct naar inhoud
Nieuws

OERRR kinderactiviteiten in de herfstvakantie - De Wieden

10 september 2019

Kom tijdens de herfstvakantie langs bij Bezoekerscentrum de Wieden in Sint Jansklooster. Een week vol met leuke activiteiten zoals de OERRR Ontdek en struintocht, ING Wilde Buitendag en OERRR Schedel workshop.

Herfstvakantie in De Wieden

Tijdens de herfstvakantie zijn kinderen van harte welkom bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster om mee te doen met de OERRR Ontdek en Struintocht, de OERRR Vaarexpeditie, de schedelworkshop en de gratis ING Wilde Buitendag.

Ontdek- en struintocht langs het laarzenpad

Het laarzenpad is extra avontuurlijk deze herfstvakantie. Onderweg kun je leuke opdrachten doen zoals dierensporen zoeken, voelen dat je op drijvend land staan, door het moerasbos struinen en punteren over de sloot. Bij de balie van het bezoekerscentrum kun je van 19 tot en met 27 oktober een rugzak ophalen met spulletjes die je onderweg nodig hebt. Vooraf aanmelden is niet nodig.

ING Wilde Buitendag

Klimmen, klauteren, sporen zoeken, vuurtje stoken, wildernissen. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de challenge van OERRR aan! Kom samen met je ouders naar dit superstoere gratis event. Je gaat op avontuur in De Wieden en leert alle skills die je nodig hebt om een echte boswachter te worden. Trek laarzen en oude kleren aan want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden. Deze activiteit is gratis, maar meld je wel vooraf aan via de website: www.nm.nl/kinderen/ing-wilde-buiten-dagen. Starten kan om 11:00, 12:00 en 13:00 bij Bezoekerscentrum De Wieden. Geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de 4-12 jaar.

OERRR Schedel workshop

Op donderdag 24 oktober zijn kinderen van harte welkom bij de OERRR Schedelworkshop.Jan Wermink-Vos, ook wel bekend als de Schedelspecialist, komt een workshop geven over schedels van diverse dieren. Deze workshop is speciaal geschikt voor kinderen en gezinnen. Er wordt aan de hand van vele schedels uitleg geven over hoe je de verschillende dieren kan herkennen. Dit kan je gelijk testen met enkele puzzels die Jan meeneemt. Aan het eind van de workshop mag iedereen meehelpen om een Elanden-skelet bij elkaar te zoeken. Overal liggen hiervan botten. Aanmelden via: www.nm.nl/dewieden/activiteiten.

OERRR Vaarexpeditie

Wil je mee op een speciaal OERRR vaaravontuur? Kom dan mee varen in De Wieden! Deze vaartocht speciaal voor kinderen en ouders staat in het teken van beleven. Je gaat meten hoe diep het water is en gaat samen met de boswachter op zoek naar vogels in en op het water. De vaartocht duurt 1,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden via: www.nm.nl/dewieden/activiteiten.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen bezoekers contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660. In oktober nog open van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 – 17:00. Van 1 november tot 1 april geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens schoolvakanties in deze periode dagelijks, behalve maandag.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten