Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek het waterleven en drijvende land in de zomervakantie

22 juni 2022

Tijdens de vakantieperiode zijn er elke dag weer leuke activiteiten bij Bezoekerscentrum De Wieden. Vaar door De Wieden of ontdek het leven onder de waterspiegel! Verwondering voor jong en oud.

vaarexcursie De Wieden

Dagelijks pendelt de Ecowaterbus door De Wieden vanaf Sint Jansklooster naar Blokzijl en naar Giethoorn en vice versa. Fietsen en rolstoelen kunnen mee! De Ecowaterbus werkt zonder reservering. Klik hier voor meer info.

Er zijn ook verrassende natuurvaartochten met een open excursieboot. Voel op dinsdag het deinende drijvende land onder je voeten bij de drijvend land excursie. Neem op woensdag in de schoolvakantie je kinderen mee op de OERRR ontdektocht. Op donderdag kun je varen door het leefgebied van de otter, een lange zwerftocht met de schipper maken of ’s avonds mee het water op. Vaar op zaterdag mee met de fluiterboot voor een uitstapje naar het jungleachtige pad door de eendenkooi. De geliefde tochten: Ontdek De Wieden en Verdronken dorp varen op zondag en vrijdag.

Ook kan jong en oud een kijkje nemen onder water!

Doe in de schoolvakantie mee met een begeleide mini-safari naar de bijzondere wereld van het leven onder de waterspiegel. Misschien vang je wel een gevaarlijke rover! De OERRR WiedenWaterWereld is speciaal voor kinderen op woensdagmiddag. De Workshop Onderwaterleven op zondag is geschikt voor volwassenen en oudere jeugd.

Meer informatie over de activiteiten vind je hier.

Ook kun je op je eigen tijd waterdiertjes ontdekken met een schepnetjespakket dat bij het bezoekerscentrum te huur is.