Nieuws van de boswachter

Volop activiteiten in De Wieden

22 juli 2020 | Lida Blok

Ontdek dit jaar De Wieden, met vaartochten, waterbeestjes zoeken, trekpontjes, vlonderpad en het historische straatje is genoeg te genieten!

Laarzenpad Bezoekerscentrum De Wieden

Wat kun je deze zomer doen rond het bezoekerscentrum De Wieden?

Lopen over drijvend land.

Elke dag kun je jezelf met trekpontjes overzetten op het laarzenpad,  je loop over het drijvende land tussen de rietvelden, waar 's winters de rietsnijders aan het werk zijn. Houd je liever droge voeten, kies dan voor het drijvende vlonderpad door het riet en geniet van de rietgedekte huizen langs het authentieke Beulakerpad.

Beleef de waterrijke Wieden vanaf het water

Vijf dagen in de week kun je met ons mee het water op!

Ontdek De Wieden. Vaarexcursies op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen.

De schipper is ook boswachter of gids en laat je de bijzondere historie én het rijke planten- en dierenleven in één van de grootste laagveengebieden van Europa ontdekken.Tijdens deze tocht met open fluisterboot vaar je over de weidse Beulakerwijde en door het mooie waterdorpje Dwarsgracht. Via de smallere vaartsloot varen we langs moerasbossen en hooi- en rietlanden terug naar het bezoekerscentrum. De tocht duurt twee uur.

Zwerf je mee over de Beulakerwijde? Rondvaarten met de waterbus op woensdagen en zondagen.  

Deze fluisterboten nemen je mee over de Beulakerwijde. Heerlijk genieten van de weidsheid en de vogels! Je vaart ook langs het verdronken dorp Beulake. De tocht duurt een uur.

Reserveer op tijd, want er is veel belangstelling!

Ontdek gevaarlijke rovers in De Wieden

Ontdek de meest wonderlijke waterbeestjes vanaf de vlonder. Je vind er gevaarlijke rovers en vriendelijke vegetariërs. Tijdens de openingstijden kun je bij het bezoekerscentrum een setje materialen huren, waarmee je op ontdekking kunt gaan.

Zoek je het liever hogerop?

Op zaterdagen kun je mee met de torenwachter om de watertoren van Sint Jansklooster te beklimmen. De toren is op zichzelf al zeer de moeite van het bezoeken waard, door de bouwstijl en de bijzondere trap.  Ben je eenmaal boven dan is het uitzicht adembenemend. Ook hiervoor geldt reserveer op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Openingstijden

Bezoekerscentrum De Wieden  is deze zomer geopend op woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

Meer info en reserveren? Kijk in de agenda.

 

 

 

Lida Blok
logo