Ga direct naar inhoud
Nieuws

Demonstraties schapendrijven

15 juli 2022 | Gina Bisschop

Het Dwingelderveld heeft twee gescheperde schaapskuddes met Drentse Heideschapen. De herders lopen iedere dag met hun kudde over het grote natte heideveld. Maar op dinsdag 26 juli en 16 augustus komt herder Michiel Poelenije van de Ruiner schaapskudde met een kleine koppel schapen en zijn honden naar bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.

Demonstraties schapendrijven

Daar laat hij zien hoe zijn honden werken met de schapen en vertelt hij de belangstellenden alles over het Drents Heideschaap en natuurlijk over zijn werkzaamheden als herder op het Dwingelderveld. Om 14.00 en 15.00 uur kunnen liefhebbers bij het bezoekerscentrum zijn honden aan het werk zien.

Vilten met gekleurd schapenwol 

Voor de kinderen is er een leuke viltactiviteit tussen 13.00 en 15.00 uur. Tijdens deze activiteit maak je een mooi schilderijtje of armbandje van gekleurd schapen wol. Hoe? Wij vertellen je alles over de vilttechnieken en helpen je als dat nodig is. Ook leuk voor volwassenen om te kijken of om het zelf te doen. Er zijn maar een beperkt aantal plekken per tijdstip, dus meld je snel aan. 

Schilderijtjes vilten met schapenwol

Vilten met gekleurd schapenwol

Kinderen vilten een schilderijtje van schapenwol.

G. Fieten
Gina Bisschop