Ga direct naar inhoud
Nieuws

Op stap met de boswachter in het Dwingelderveld

29 juni 2021 | Gina Bisschop

Eindelijk mogen we weer! Na lang wachten mogen we weer excursies organiseren. En dat laten we ons geen twee keer zeggen. Het zomerprogramma staat online en je hebt keuze uit verschillende activiteiten voor jong en oud.

Wandeling met de boswachter

Iedere zaterdag gaan we op zoek naar de reeën in het Dwingelderveld. We vertellen je van alles over deze sierlijke dieren. En natuurlijk gaan we ook het veld in. Dus trek je wandelschoenen of laarzen aan en ga mee op zoek naar de reeën in het Dwingelderveld. Ze zijn erg schichtig en schrikken van elk geluidje. Dus stil zijn is echt wel nodig.

 

ree

Ree

Opzoek naar reeën in het Dwingelderveld

Vilten en insectenhuisjes maken

Voor de kinderen hebben we ook allerlei leuke activiteiten. Speurtochten kunnen iedere dag gedaan worden. Maar op dinsdagen en donderdagen hebben nog een extra activiteit. Op dinsdag staat het Drentse Heideschaap centraal en wordt er gevilt met echt schapenwol. Wil je dat zelf proberen? Dan huur je een tafel met materialen en ga je zelf een schilderijtje vilten. Een leuk aandenken voor aan de muur.

Op donderdag maken we een huis voor insecten. Met stro en grassen creëren we een veilig onderkomen voor deze kriebelkruipers. En natuurlijk neem je deze mooie pot mee naar huis om daar de insecten een warm thuis te geven.

Vilten

Vilten

Vilten met schapenwol

Wandelen met de boswachter

De hele zomervakantie zijn er verschillende activiteiten te doen. Uiteraard allemaal op 1,5 meter van elkaar (deelnemers uit één huishouden uitgezonderd) en de gids. Ben je nieuwsgierig naar de dieren en planten in het Dwingelderveld? Bekijk dan ons programma en meld je aan.  

G. Fieten
Gina Bisschop