Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vallende bladeren en uitdagende activiteiten in het Dwingelderveld

01 oktober 2019 | Gina Bisschop

De dagen worden korter en de bladeren vallen van de bomen. Het is herfst in het Dwingelderveld en dat vieren we met spannende en interessante activiteiten! Tijdens de herfstvakantie is er iedere dag iets te doen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Kind in boom

Vliegenzwam en heksenboleet; ontdek de paddenstoelen van het Dwingelderveld

Kom op donderdag 24 oktober een wandelstok versieren en geniet van een lekkere kop paddenstoelensoep. Ben je ook nieuwsgierig naar de verschillende soorten paddenstoelen in het Dwingelderveld? Er staat een paddenstoelentafel en een gids neemt je mee op mini-excursie waarbij je ontdekt welke soorten er allemaal zijn. 

Wil je een langere wandeling maken samen met een gids? Dan zijn er leuke OERRR herfst ontdekkingstochten speciaal voor kinderen én (groot)ouders.

Nachtbrakers gezocht

Ben je een echte nachtbraker? Dan ga je mee met de nachtwachter en zijn hulpje tijdens de wandelingen met de nachtwachter in het Dwingelderveld. Hij neemt je mee op een ontdekkingstocht in het donker. Let op: het is geen spooktocht!

Wandel je graag zelf een route in het donker? Meld je dan aan voor één van de wandelingen tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober. Onderweg ontmoet je meerdere boswachters die je iets vertellen over sterren, het donker én de nachtdieren...

 

Kerkuil
G. Fieten
Gina Bisschop