Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vier je vakantie in het Dwingelderveld

22 juni 2018 | Gina Bisschop

In de zomervakantie is het groot feest bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Elke dag zijn er leuke, leerzame en uitdagende activiteiten voor jong en oud. Er zijn excursies waarbij je gaat zoeken naar reeën, vleermuizen, diersporen of gewoon geniet van de kleurrijke heide. En natuurlijk zijn er ook dit jaar kinderactiviteiten waarbij er insectenhotels worden gemaakt en kinderen gaan vilten met schapenwol. Dus kom naar het bezoekerscentrum en doe mee!

Wereld van OERRR

Voor kinderen hebben wij speciale activiteiten tijdens de OERRR-dagen. Op dinsdag staat de OERRR-dag in het teken van het Drentse heideschaap. Kinderen gaan vilten met schapenwol en er liggen spannende speurtochten klaar voor elke leeftijd. In het bezoekerscentrum zijn er gedurende deze dagen ook demonstraties spinnen, weven, schapendrijven of -scheren.

De Zomer van OERRR vieren we op donderdag. Er liggen materialen klaar voor kinderen om een insectenhotel te maken en een gids neemt je mee voor een korte excursie door de tuin van het bezoekerscentrum. En natuurlijk mag zaadbommen maken niet ontbreken!

Ochtendwandelingen

Wie in de vroege ochtendgloren het Dwingelderveld wil beleven kan mee met de gids tijdens de ochtendwandelingen. Onderweg vertelt de gids over de vroege vogels en beleef je de heide in al haar schoonheid. Wandel je mee?

Vleermuizen en reeën

Ben je meer een avondmens? Ook dan hebben wij leuke excursies. In de schemer scheren vleermuizen langs bomen en andere obstakels. Ze zijn snel en wendbaar en je hoort ze niet, maar geluid maken ze wel. Tijdens de vleermuisexcursies op 9, 23 juli en 6, 20 augustus gaat de gids met een batdetector op zoek naar deze prachtige zoogdiertjes. 

Reeën zijn het kleinste hertensoort van Europa en komen veel voor in het Dwingelderveld. Ze zijn voornamelijk in de schemer actief. De meeste kans om ze te zien is dan ook ’s avonds of ’s morgensvroeg. In de juli en augustus organiseren wij iedere zaterdagavond en soms op donderdagavond een reeën-excursie. Ga je mee op zoek naar deze elegante dieren?

Wil je deelnemen aan één van de excursies of activiteiten? Meld je dan aan, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

G. Fieten
Gina Bisschop