Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

NIeuw paardennetwerk Nationaal Park Dwingelderveld

05 april 2018 | Lian Flikkema

Lekker paardrijden in een prachtig gebied met een goede bewegwijzering....wie wil dat niet. In Nationaal Park Dwingelderveld kan het. Ruiters en menners hebben samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Recreatieschap Drenthe het paardennetwerk vernieuwd. Dit is het eerste resultaat van de samenwerking van hippische bedrijven met de terreinbeheerders in een Gebruikersgroep paardennetwerk Dwingelderveld.

paardrijden in een natuurgebied

De algemene witte routebordjes zijn vervangen door 3 gekleurde dagroutes. Hiermee kunnen ruiters en menners beter hun weg bepalen door het Nationaal Park Dwingelderveld. Daarnaast is een aantal tracés wat aangepast. De routes zijn elk 18 kilometer lang, van twee zijden te berijden en er is een nummering op de kruispunten (knooppunten) aangebracht. Op deze nummerpunten kunnen de ruiters overstappen naar een route van een andere kleur om de route te verlengen of te verkorten. Daarnaast dient dit ter oriëntering in het uitgestrekte Dwingelderveld.

Ook verbeteren de vrijwilligers, terreinbeheerders en recreatieschap Drenthe de zwarte verbindingsroutes met de dorpen Ruinen, Dwingeloo, Ansen en Spier nog.

De nieuwe routepaaltjes zijn gefinancierd door het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreken.

De routes zijn te downloaden via de website van het nationaal park en via de site van Drenthe.nl

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe