Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe gezichten bij Theehuys Anserdennen

15 mei 2023 | Sanne van Gemerden

Vanaf 1 maart zijn Vicky Verwoerdt en haar partner Marco van den Broek de nieuwe eigenaren van Theehuys Anserdennen. Ze zetten het gezellige theehuis in het bos voort met behoud van de aandacht voor sfeer en kwaliteit. Natuurlijk brengen ze ook veranderingen mee zoals een nieuw logo en een uitgebreide menukaart.

Theehuys Anserdennen

Nieuw menu

‘We wonen nu 10 jaar in Drenthe en genieten van de natuur, de rust en de ruimte’ zegt Vicky, terwijl ze in de keuken van Theehuys Anserdennen de voorbereidingen treft voor het bakken van bosbessen kruimeltaart. ‘Ja hoor, deze taart maak ik nog steeds. Dat recept heb ik van de vorige eigenares Renske gekregen.’ Kijkend naar het menu valt op dat er een ruime keuze is uit biologische en lokale producten uit de omliggende streek. Ook voor wie gaat voor vegetarisch of vegan is er een smakelijk aanbod met soep, wraps en sandwiches. Kinderen kunnen kiezen uit gerechten zonder poespas, zoals een lekkere boterham of een tosti.

Mmm….mosterdsoep

‘We krijgen veel positieve opmerkingen over de mosterdsoep. Die maak ik helemaal zelf en dat valt goed in de smaak’ glundert Vicky. Haar liefde voor het horeca vak bracht haar ertoe om eerst een tijdje bij een ander bedrijf ervaring op te doen voordat ze zelf de stap maakte naar een eigen onderneming. ‘Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je dit leuk vindt’. Vicky is bijna direct na de overname open gegaan en kijkt hier tevreden op terug. ‘Met Pasen was het lekker druk, net als afgelopen weekend, toen kwam de Krentenbloesemtocht langs. Om half twee was alle soep al uitverkocht! Daar leer je van, volgende keer ga ik nóg meer soep maken!’.

soep

Verbouwen

Vicky en Marco zien het komende seizoen als een kans om het bedrijf te leren kennen en dingen uit te proberen. ‘Het Theehuys is toe aan een verbouwing, dat is duidelijk te zien. In overleg met Natuurmonumenten, van wie wij het gebouw huren, hebben we besloten om na de zomer een grote verbouwing te plannen. Dit geeft ons te kans om te ervaren welke zaken we graag zouden willen aanpassen en hoe we het dan willen’.

Hond

Hondenvriendelijk

Honden zijn welkom in het Theehuys. Vicky: ‘Omdat we zelf een hond hebben, weten we hoe fijn het is om ze mee te mogen nemen als je ergens gaat wandelen of lunchen. We hebben zelfs een kleine kaart met hondentraktaties gemaakt. Een gevulde kauwrol met zalm is misschien even wennen voor de bezoekers, maar je ziet het tegenwoordig steeds vaker. We wilden het uitproberen, maar de hondentraktaties worden al zo besteld, dat ze niet meer van de kaart zullen verdwijnen’. Kijk hier alvast naar de nieuwe website van Theehuys Anserdennen.

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden

Boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe Tijdelijk persvoorlichter (feb, mrt, apr)