Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek de bijzondere namen in het Dwingelderveld

27 april 2022 | Gina Bisschop

Wie wel eens van de Davidsplassen heeft gehoord of van het Smitsveen, weet dat dit vennen zijn in Nationaal Park Dwingelderveld. Maar waar danken deze vennen hun naam aan? Tijdens de toponiemenfietstocht op 6 mei van 13.00-15.30 uur geeft gids Axel Wiewel hier antwoord op. De meest fascinerende verhalen over de geschiedenis passeren de revue.

Davidsplassen Dwingelderveld

Niet alleen de namen van verschillende vennen worden toegelicht. Ook landschapselementen zoals de Benderse Berg en de Anserdennen komen tijdens de fietstocht aan bod.

Schoonheid van het Dwingelderveld

Axel Wiewel is schrijver van onder andere het boek: ‘De schoonheid van het Dwingelderveld’. Hij heeft onderzoek gedaan naar de verschillende namen van vennen en veldnamen in Nationaal Park Dwingelderveld en kan hier uren over vertellen. Een toponiementocht langs bijzondere plekken in het Dwingelderveld met aansluitend de mogelijkheid om het boek: ‘De schoonheid van het Dwingelderveld’ te laten signeren kon niet uitblijven. Wie het boek nog niet in zijn bezit heeft, kan terecht in het bezoekerscentrum.

Schoonheid van het Dwingelderveld

Schoonheid van het Dwingelderveld

Het boek 'Schoonheid van het Dwingelderveld' is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

G. Fieten
Gina Bisschop