Ga direct naar inhoud
Nieuws

Speelnatuur van OERRR Dwingelderveld op de schop

08 oktober 2021 | Gina Bisschop

De speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen krijgt een upgrade. Daarom is de speelnatuur tijdelijk gesloten. De aannemer en vrijwilligers van Natuurmonumenten maken de speelnatuur uitdagender en toegankelijk voor iedereen.

Speelnatuur Dwingelderveld tijdelijk gesloten

In de speelnatuur worden verschillende natuurlijke speelelementen toegevoegd. Boomstammen om overheen te klauteren, een kleibult om vanaf te glijden en een toegangspoort van wilgen zijn enkele voorbeelden.

Spelen voor iedereen

Met de aanpassingen willen we vooral de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking verbeteren. Dit doen we onder andere door de aanleg van een halfverhard rolstoelpad door de speelnatuur. Daarnaast werkt een aantal onderdelen niet meer naar behoren zoals de waterpomp. Redenen om de speelnatuur tijdelijk te sluiten en aan te passen. De waterpomp is straks ook door kinderen met een beperking goed te bedienen en door enkele speelattributen toe te voegen kunnen zij straks naar hartenlust meespelen. In het voorjaar kunnen kinderen zich weer uitleven in de speelnatuur.

 

Routes

De schapenweide met wandelpad bij het bezoekerscentrum is tijdelijk afgesloten vanwege de werkzaamheden. De rode, witte en grijze route worden omgeleid. Meer informatie over deze omleiding is te krijgen bij de balie. 

Werkzaamheden

Speelnatuur op de schop

De speelnatuur bij het bezoekerscentrum krijgt een upgrade.

G. Fieten
Gina Bisschop