Nieuws van de boswachter

Speelnatuur van OERRR Dwingelderveld op de schop

05 september 2021 | Gina Fieten

De speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen krijgt een upgrade. Vanaf 7 september tot medio half oktober is de speelnatuur afgesloten voor publiek. De aannemer en vrijwilligers van Natuurmonumenten maken de speelnatuur uitdagender en toegankelijk voor iedereen.

Speelnatuur Dwingelderveld tijdelijk gesloten

In de speelnatuur worden verschillende natuurlijke speelelementen toegevoegd. Boomstammen om overheen te klauteren, een kleibult om vanaf te glijden en een toegangspoort van wilgen zijn enkele voorbeelden.

Spelen voor iedereen

Met de aanpassingen willen we vooral de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking verbeteren. Dit doen we onder andere door de aanleg van een halfverhard rolstoelpad door de speelnatuur. Daarnaast werkt een aantal onderdelen niet meer naar behoren zoals de waterpomp. Redenen om de speelnatuur tijdelijk te sluiten en aan te passen. De waterpomp is straks ook door kinderen met een beperking goed te bedienen en door enkele speelattributen toe te voegen kunnen zij straks naar hartenlust meespelen. Half oktober moeten de werkzaamheden zijn afgerond en kunnen kinderen zich weer uitleven in de speelnatuur.

G. Fieten
Gina Fieten
logo