Ga direct naar inhoud
Nieuws

Streekproducten en planten op jaarlijkse Tuin- en Smaakmarkt

25 september 2018 | Gina Bisschop

Kom ook op zondag 30 september naar de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt en parkeren is gratis.

Tuin- en smaakmarkt

De tuin- en smaakmarkt is een jaarlijks terugkerend fenomeen rondom het bezoekerscentrum. Vrijwilligers zijn ieder jaar weer druk met de voorbereidingen en staan ook dit jaar met een eigen kraam op de markt. Diverse plantensoorten zijn gestekt en worden in de kraam verkocht. Daarnaast worden er knieperties gebakken, biologisch ijs geschept en zijn er diverse ambachten te bewonderen. 

Kinderen gaan tijdens de markt op ontdekkingstocht in de speelnatuur van OERRR, doen een speurtocht of genieten mee van al het lekkers dat op de markt te koop is. 

En wie nog een mooie wandeling in het Dwingelderveld wil maken, kan bij de balie een wandelfolder ophalen met verschillende routes. Kortom, voor iedereen is er wel iets te doen en te beleven tijdens de markt!

G. Fieten
Gina Bisschop