Ga direct naar inhoud
Nieuws

UPDATE kwaliteitsimpuls fietspaden Dwingelderveld

20 januari 2022 | Sanne van Gemerden

De fietspaden in het Dwingelderveld krijgen een nieuwe toplaag. Met ingang van 24 januari is het fietspad naar het Achterlandse Veen twee tot drie weken afgesloten. De rode en de witte wandelroute vanaf Bezoekerscentrum Dwingelderveld zijn daarmee ook tijdelijk buiten gebruik. Het goede nieuws is dat vanaf 24 januari het fietspad over de Benderse weer open is.

Fietspad over het Dwingelderveld

Toplaag niet betreden

De fietspaden in het Dwingelderveld worden het hele jaar intensief gebuikt en zijn nu toe aan een opknapbeurt. De paden worden weer op de juiste breedte gebracht en krijgen een nieuwe toplaag van halfverharding. Deze laag moet uitharden. In de eerste periode na het leggen van de nieuwe laag is het heel belangrijk dat er geen betreding is van het pad. Anders ontstaat er direct schade door voetstappen of bandensporen. Dit leidt tot een ongelijke structuur en dat kan ongelukken veroorzaken.

Stapje voor stapje

De werkzaamheden van de Benderse (fietspad over de heide) zijn afgerond. Nu is het fietspad langs het Achterlandse Veen aan de beurt. De werkzaamheden duren twee tot drie weken en daarna gaat het weer open. Hierna wordt het fietspad aan de noordkant van de heide tussen het Anserpad en Schaapskooi Achter ’t Zaand opgeknapt. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd om de overlast voor wandelaars, fietsers en ruiters zoveel mogelijk te beperken.

Alternatieve route

Voor zover mogelijk worden er alternatieve routes voor de afgesloten paden gegeven. Deze routes staan op de website en bij de afsluiting in het veld.

Financiering

De kwaliteitsimpuls van de fietspaden in het Dwingelderveld wordt mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en Natuurmonumenten.

Afgesloten fietspad Achterlandse Veen

Afsluiting fietspad Achterlandse Veen

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden