Ga direct naar inhoud
Nieuws

Waterdiertjes vangen, flower pounding en veel meer tijdens de zomervakantie

09 juli 2023 | Gina Bisschop

Het is zomer en dat is goed te zien in het Dwingelderveld. Jonge vogels steken hun kop uit de nesten, bijen zoemen er lustig op los en de vlinders laten hun fladderkunsten zien. In de zomervakantie zijn er dagelijks activiteiten voor jong en oud bij het bezoekerscentrum. Er zijn excursies waarbij reeën worden gespot, diersporen worden gevonden of waarbij je gewoon geniet van de kleurrijke heide. Kinderen ontdekken tijdens de OERRR dagen van alles over schapen, waterdiertjes, bloemen en modder.

Spelen in de speelnatuur van OERRRR

Waterdiertjes vangen

In het ven bij het bezoekerscentrum leven allerlei waterdiertjes. Van grote rovers tot kleine kriebelbeestjes. Tijdens de vrijdagmiddagactiviteit waterdiertjes vangen ontdekken kinderen het onderwaterleven met schepnetjes en loeppotjes. Vrijwilligers helpen je de diertjes op naam te brengen.

Flower Pounding

Bloemen, wie wordt er niet vrolijk van? Tijdens de kinderactiviteit Flower Pounding op OERRR bloemetjesdag maken kinderen een Flowerpower zweetband. Met mooi gekleurde grassen en bloemen maken ze een indrukwekkende afdruk op een zweetband die uiteraard na afloop mee naar huis genomen wordt.

Flower Power Zweetband

In de kar door bos en heide

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag vertrekt een huifkar getrokken door twee paarden vanaf het bezoekerscentrum. Op dinsdagen en donderdagen bezoekt de gids de essen van Ruinen en de Anserdennen en op woensdag gaat de tocht over de heide richting de grafheuvels bij Lhee. Daar bezoek de gids onder andere het Smitsveen met indrukwekkende jeneverbesstruwelen. Een leuke en leerzame excursie voor het hele gezin en ook geschikt als je minder mobiel bent.

Huifkartochten Dwingelderveld

Compleet overzicht van activiteiten

Wil je het hele overzicht zien van alle activiteiten in de zomervakantie? En wil je je aanmelden voor één van deze activiteiten? Kijk dan op ons activiteitenoverzicht en wie weet zien we je in het bezoekerscentrum. 

Activiteiten juli 2023
G. Fieten
Gina Bisschop