Ga direct naar inhoud
Nieuws

8 oktober: Tweedaagse Kampina-ervaring met overnachting in een luxe cottage

28 september 2021 | Anneloek van Lieshout

Dit doen we bijna nooit! Beleef een avond en ochtend in de Kampina met boswachter Frans Kapteijns en overnacht in een comfortabele cottage midden in de natuur. De opbrengst van deze bijzondere activiteit gaat uiteraard naar de natuur.

Kampina bij zonsondergang

2 vliegen in 1 klap

De natuur in Nederland heeft het niet makkelijk. Zo hebben de Kampina en Oisterwijkse vennen te leiden onder onze hoge stikstofuitstoot en verdroging van het gebied. Natuurmonumenten doet er alles aan om deze natuur te beschermen en herstellen zodat de bijzondere flora en fauna behouden blijft. Van 8 op 9 oktober heb je de kans om mee te gaan op een uniek avontuur met overnachting in de Kampina waarvan de opbrengsten naar de natuur gaan. Leden betalen hiervoor € 211,15 per persoon, maar je koopt per 2 personen één ticket. Lees hieronder wat deze unieke activiteit inhoudt of boek meteen een ticket. 

Op pad met boswachter Frans Kapteijns

We gaan een avond en een ochtend op pad met boswachter Frans én krijgen een interessante lezing. Hij weet de 'verborgen' plekjes te vinden en vertelt de meest bijzondere weetjes. Frans neemt ons onder meer mee in het ontstaan van het gebied en in het verhaal van water en verdroging. Uiteraard speelt hij ook in op wat we op dat moment tegenkomen, want de natuur is altijd anders. Heb je altijd al een echte boswachter het hemd van het lijf willen vragen? Dit is je kans. 

Wist je dat de muziek van de Finse componist Sibelius klinkt over de vennen?

 

Programma

In de middag check je op je gemakje in bij je luxe cottage op de Kampinastaete en kun je zelf het schitterende Oisterwijk al eens gaan verkennen. Rond 19:00u verzamelen we bij Groot Speijck waar boswachter Frans Kapteijns ons onder het genot van koffie, thee en wat lekkers vertelt over het gebied wat we de komende dagen gaan ontdekken.

Na de lezing vertrekken we weer richting de Kampinastaete vanuit waar we samen met Frans de natuur in de avondschemer beleven. Normaal gesproken is de Kampina na zonsondergang verboden terrein, dus dit is een unieke ervaring! Rust na de wandeling heerlijk uit in je eigen knusse cottage midden in het herfstige bos.

Wanneer je de volgende ochtend gewekt wordt met een vogelconcert, staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Samen met boswachter Frans maken we een ochtendwandeling langs speciale verborgen plekken van de Kampina. We sluiten het weekend af met een heerlijke picknick in de natuur verzorgd door Groot Speijck.

 

Over Kampinastaete

Kampinastaete ligt midden in de prachtige bossen van Oisterwijk, omringd door mooie vennen en aan de rand van het uitgestrekte natuurgebied de Kampina. Hier slaap je onder de bomen tussen de varens en word je wakker van het gekwetter van de vogels of het geritsel van de eekhoorns. 

 

Wat krijg je allemaal?

 • Een ticket is geldig voor 2 personen. Er kunnen maximaal 16 personen meedoen met deze activiteit. 
 • Een interessante lezing van boswachter Frans Kapteijns over de Kampina met koffie, thee en wat lekkers bij Groot Speijck
 • Avondwandeling met boswachter Frans (wanneer het bos gesloten is voor bezoekers)
 • Een overnachting in een comfortabele cottage. (inclusief opgemaakte bedden, schoonmaak en toeristenbelasting)
 • Uitgebreid ontbijt bij Kampinastaete
 • Ochtendwandeling met boswachter Frans
 • Lunch op de Kampina, verzorgd door Groot Speijck.

Speciaal voor deelnemers aan dit avontuur: een extra aansluitende nacht op Kampinastaete is bij te boeken voor slechts € 75,- per cottage. Dit is op voorwaarde van beschikbaarheid en alleen direct te boeken bij Kampinastaete via telefoonnummer 085-3015216.Tijdschema:

 • vanaf 15:00u: inchecken bij Kampinastaete
 • 19.00u: aankomst bij Groot Speijck
 • 19.30u: lezing
 • 21.00u: vertrek naar Kampinastaete met eigen vervoer
 • 22.00u - 23u: avondwandeling
 • 7.00u: ontbijt 
 • 7.30u: ochtendwandeling
 • 12.00u - 13:00u: lunch / picknick 

 

Koop hier je kaartje voor deze activiteit!

Voor meer informatie kun je het Bezoekerscentrum in Oisterwijk mailen of bellen: [email protected] / 013 591 5000.

Anneloek
Anneloek van Lieshout