Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Bezoekerscentrum Oistewijk

Bij Bezoekerscentrum Oisterwijk begint het!

Maak een fijne vroege lentewandeling en zie de mist over de vennen hangen. Laat de kinderen ravotten in de speelnatuur en plof zelf neer bij het gezellige Groot Speijck.
Natuurlijk loop je dan ook even binnen in de winkel van het bezoekerscentrum. Voor een natuurkaart, een cadeau voor die ene verjaardag of dat leuke kinderboek. Wil je meer weten over het gebied? Onze vrijwilligers helpen je graag op weg met de mooiste routes en informatie over ons werk. En scroll op deze pagina eens helemaal naar onder. Bij 'Direct Naar' ontdek je wat allemaal we nog meer te bieden hebben.

Meer over Bezoekerscentrum Oisterwijk
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Ga op pad met de boswachter

  Bekijk de natuur eens door nieuwe ogen

  De natuur, daar houden we toch zo van. Als je op pad gaat met de boswachter, krijgt de natuur nog meer kleuren, verhalen, betekenis. En ga je de natuur nóg meer waarderen. Doen!

  Kies een excursie waar je enthousiast van wordt

  Kinderen de baas in Speelnatuur van OERRR

  In het stukje bos achter het bezoekerscentrum zijn kinderen de baas. Hier kan je hutten bouwen, klimmen, spelen in het water nog veel meer! Voor iedereen vanaf vier jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Gratis voor kinderen van OERRR. Kinderen vanaf 2 jaar betalen € 1,50.

  Kom je ook?

  Wandelroute langs veertien vennen

  Elk ven heeft zijn eigen sfeer en z’n eigen verhaal. Loop over kronkelweggetjes en langs prachtige doorkijkjes. Onderweg vind je genoeg bankjes om lekker weg te dromen bij het water.

  Bekijk de route
 • Wandelen

  Wandelroute Kolkven in de Oisterwijkse bossen

  Maak een leuke korte wandeling door het Oisterwijkse bos langs enkele vennen, waaronder het Kolkven.

  • 3.51 km
 • Op pad met kinderen

  Wandelroute Lammervennen

  Maak kennis met de Oisterwijkse Bossen en Vennen op deze kortere route. Ook goed geschikt voor kinderen!

  • 3 km
 • Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Agenda

  Jongen met vergrootglas - OERRR
  za 02 jul
  Op pad met kinderen

  OERRR Spoorzoeker - 8 t/m 12 jaar

  Word voor een dagje een echte boswachter én leer alles over diersporen!

  OERRR foto
  za 16 jul
  Op pad met kinderen

  OERRR - Natuur fotograferen (4 tot 7 jaar); zonder ouders in de Oisterwijkse bossen en vennen

  Een foto is zo gemaakt, maar een goede natuurfoto maken blijft een uitdaging. Tijdens deze activiteit gaan we de natuur in en gaan we aan de hand van opdrachten, proberen die ene gave foto te maken die je gelijk boven je bed kan hangen!

  OERRR foto
  za 16 jul
  Op pad met kinderen

  OERRR - Natuur fotograferen (8-12 jaar); zonder ouders in de Oisterwijkse bossen en vennen

  Fotograferen
  Een foto is zo gemaakt, maar een goede natuurfoto maken blijft een uitdaging. Tijdens deze activiteit gaan we de natuur in en gaan we aan de hand van opdrachten, proberen die ene gave foto te maken die je gelijk boven je bed kan hangen!
  Als je geen smartphone hebt mag je ook een tablet meenemen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen
  • Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)
  • (013) 591 50 00
  • Parkeerplaats Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en VennenVan Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen: Verlaat de parkeerplaats in het midden bij de gele borden en volg het verharde pad. Ga bij de Van Tienhovenlaan rechtdoor. De opgang naar het bezoekerscentrum bevindt zich na 150 meter voorbij de fietsenrekken aan de rechterhand.

   Parkeerplaats rolstoelgebruikers Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en VennenVan Tienhovenlaan 4, 5062SK Oisterwijk (NB)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen: De opgang naar het bezoekerscentrum bevindt zich na 30 meter aan de linkerhand.

  Toegankelijkheid

  Praktisch

  Extra informatie

  Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Wat wij hier doen

  We helpen je graag

  In het bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken of paardrijden, we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. Voor groepen, scholieren en kinderfeestjes zijn er speciale mogelijkheden. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

  Help mee de natuur te beschermen
  logo