Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Bezoekerscentrum Oistewijk

Bezoekerscentrum draait weer op volle toeren

Het bezoekerscentrum is open volgens de normale openingstijden. Op maandag zijn we dicht. We vinden het heerlijk om jullie weer te mogen ontvangen. Kom langs in het bezoekerscentrum om te genieten van ons winkelproducten, kinderfeestjes, speurtassen en jeugdactiviteiten. Het is allemaal weer te boeken! Leef je uit in de speelnatuur of maak een wandeling in de zomerse bossen, vol met mooie doorkijkjes naar de vennen. De bossen en vennen liggen op je te wachten! Wist je dat we je steun goed kunnen gebruiken? Word lid van Natuurmonumenten in ons Bezoekerscentrum. Dat kan als individu maar ook samen met je partner of met het hele gezin. Tijdelijk ontvang je een vlinderkastje cadeau. Samen zetten we ons in voor een thuis voor dieren.

Meer over Bezoekerscentrum Oisterwijk
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het bezoekerscentrum

  De Oisterwijkse Bossen en Vennen liggen centraal in Noord-Brabant op korte afstand van Tilburg. Het is een heerlijk gebied om doorheen te wandelen of te fietsen: je treft een bosgebied aan met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Onderweg kom je langs mooie doorkijkjes en bankjes waar je even kunt wegdromen bij de vennen.

  Begin je dag in de natuur bij het bezoekerscentrum Oisterwijk. Hier is voor iedereen wat te doen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, met de kinderen op pad of even op adem wilt komen met een drankje in het sfeervolle Groot Speijck. Onze boswachters en vrijwilligers informeren je graag over de mogelijkheden.

  Groot Speijck

  Het gebouw waar het bezoekerscentrum in zit, is een bezienswaardigheid op zich. Het oude Groot Speijck is in 2014 helemaal gesloopt. Maar bij de nieuwbouw is de oorspronkelijke vorm herbouwd en zijn veel materialen hergebruikt. Met een prachtig en sfeervol resultaat! Vergeet niet als je hier rondloopt, ook even naar boven te kijken. Dan zie je de bijzondere kroonluchters, geïnspireerd door verschillende soorten sieralgen. De Oisterwijkse Vennen staan bekend om hun sieralgen, piepkleine plantjes met de meest wonderlijke vormen.

  Van alles te doen voor kinderen

  Hutten bouwen, modder gooien, klimmen, springen over boomstronken. Achter het bezoekerscentrum ligt een stukje bos waar kinderen de baas zijn: Speelnatuur van OERRR. Kinderen met een beperking hebben toegang tot een deel van het bos, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kunnen bouwen en met water kunnen spelen.  

  In het bezoekerscentrum zelf is ook van alles te beleven. Kom bijvoorbeeld het bijenvolk bewonderen in hun prachtige bijenkast. In de Natuurvondstenhoek vind je opgezette dieren, schedeltjes en andere vondsten. En heb je zelf iets moois gevonden? Leg het er bij!

  Speurtocht? Kinderfeestje!

  Maar het is natuurlijk nog leuker om eropuit te gaan! Elke dag kan je bij ons een spannende speurtocht doen.

  Wil je samen met je vriendjes en vriendinnetjes komen spelen? Vier dan je verjaardagsfeestje bij het bezoekerscentrum.

  Routes in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

  Laat je verrassen door de bijzondere combinatie van bos, vennen en heide. Vanaf het bezoekerscentrum starten er veel wandelroutes. Volg bijvoorbeeld de wandelroute langs veertien vennen. Als je geduld hebt, spot je misschien een ijsvogel! Bij de vennen kun je allerlei bijzondere vogels tegenkomen: futen, aalscholvers, en eenden zoals de tafeleend, kuifeend en wintertaling. Wandelend door het bos heb je in het voorjaar grote kans dat je de spechten hoort roffelen. Met een beetje geluk kruist een ree je pad. Voor gezinnen is er een leuke route met opdrachten en weetjes voor onderweg.

  Routes bij Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Vanaf het bezoekerscentrum start ook een route over verhard pad, geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. In het bezoekerscentrum kun je twee rolstoelen lenen.

  Activiteiten en excursies in Oisterwijk

  Wil je graag met de boswachter de natuur in? Dat kan! Wij organiseren het hele jaar door activiteiten en excursies vanuit het bezoekerscentrum. Ook voor de kinderen. Ga met de boswachter op pad langs de vennen, speur naar reeën of leer meer over het landschap.

  Bekijk de activiteitenkalender >

  Liever met een eigen groep op pad, bijvoorbeeld familie, collega’s of relaties? Wij bieden verschillende mogelijkheden voor zowel zakelijke al particuliere uitjes.

  Vergaderen in de natuur

  Wil je vergaderen op een rustige en inspirerende plek? Bezoekerscentrum Oisterwijk biedt twee prachtige locaties. Midden in de natuur maar met alle faciliteiten bij de hand.

  Pauze!

  Doe de OERRR buitenbreak

  Wat goed dat je thuis zo hard je best doet voor school! Vergeet je niet pauze te nemen? Met de #OERRRbuitenbreak ga je lekker de deur uit en haal je een frisse neus. Zo kun je er weer tegenaan! Bekijk hier de leukste buitenspeeltips van OERRR.

  Ontdek nu

  Kinderen de baas in Speelnatuur van OERRR

  In het stukje bos achter het bezoekerscentrum zijn kinderen de baas. Hier kan je hutten bouwen, klimmen, spelen in het water nog veel meer! Voor iedereen vanaf vier jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Gratis voor kinderen van OERRR. De Leden van Natuurmonumenten mogen 1 kind gratis laten spelen. Kinderen vanaf 2 jaar betalen € 1,50.

  Kom je ook?

  Wandelroute langs veertien vennen

  Elk ven heeft zijn eigen sfeer en z’n eigen verhaal. Loop over kronkelweggetjes en langs prachtige doorkijkjes. Onderweg vind je genoeg bankjes om lekker weg te dromen bij het water.

  Bekijk de route
 • Wandelen

  Wandelroute 14 vennenwandeling, vlak bij Oisterwijk

  Maak een fraaie, stevige wandeling langs de vele vennen in Oisterwijk. Geniet van het uitzicht over het water, wandel door de bossen en laat je verrassen door de bijzondere combinatie van bos, heide en vennen.

  • 9.4 km
 • Wandelen

  Groot Speijckroute bij Oisterwijk

  Sprookjesachtige bossen met spiegelende vennen. Voor iedereen toegankelijk!

  • 3.2 km
 • Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Agenda

  Pimpelmees
  di 28 dec
  Op pad met kinderen

  OERRR Vette vogelsnacks én een vogelhuisje maken in Oisterwijk

  Help de vogels een handje! Maak de lekkerste vogelsnack en timmer een eigen vogelhuisje!

  Bosuil
  za 15 jan
  Wandelen

  Op zoek naar bosuilen in het Oisterwijkse bos

  Kom alles te weten over dit schitterende nachtdier!

  Oisterwijkse bossen en vennen
  za 22 jan
  Wandelen

  Winterwandeling, de natuur in rust in de Oisterwijkse bossen en vennen

  Beleef hoe vennen en bos in rust zijn tijdens deze wandeling met de boswachter door de Oisterwijkse bossen en vennen

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen
  • Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)
  • (013) 591 50 00
  • Parkeerplaats Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en VennenVan Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen: Verlaat de parkeerplaats in het midden bij de gele borden en volg het verharde pad. Ga bij de Van Tienhovenlaan rechtdoor. De opgang naar het bezoekerscentrum bevindt zich na 150 meter voorbij de fietsenrekken aan de rechterhand.

   Parkeerplaats rolstoelgebruikers Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en VennenVan Tienhovenlaan 4, 5062SK Oisterwijk (NB)Routebeschrijving

   Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen: De opgang naar het bezoekerscentrum bevindt zich na 30 meter aan de linkerhand.

  Toegankelijkheid

  Praktisch

  Extra informatie

  Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  Bezoekerscentrum Oisterwijk

  Wat wij hier doen

  We helpen je graag

  In het bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken of paardrijden, we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. Voor groepen, scholieren en kinderfeestjes zijn er speciale mogelijkheden. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

  Help mee de natuur te beschermen
  logo