Ga direct naar inhoud

Outdoor Escape: Het bos in

Bij de Outdoor Escapes van Bezoekerscentrum Oisterwijk word je niet opgesloten in een kamertje, maar ga je het bos in!

Outdoor Escape

Geïnspireerd op een escape room, maar dan heerlijk in de natuur: Met onze houten koffer en je eigen telefoon met internet, ga je naar buiten. Je hebt 45 of 60 minuten om weer terug te zijn met de codezin die ergens in het bos verstopt zit. Onderweg komen er verschillende puzzels en opdrachten op je pad die iets met Natuurmonumenten of de natuur te maken hebben. 

Je kunt kiezen uit 3 verschillende outdoor escapes: 

 • Aderven: 45 min, moeilijkheid ***
 • Brouwkuip: 45 min, moeilijkheid ***
 • Choorven: 60 min, moeilijkheid ****

Elke outdoor escape gaat door een verschillend stuk van het bos en heeft zijn eigen puzzels. Je kunt ze dus allemaal een keer spelen. Het belangrijkste verschil is dat Choorven een stukje pittiger is dan Aderven en Brouwkuip. Hier krijg je dan ook een kwartier langer de tijd voor.
Mocht de tijd voorbij zijn, maar je wilt de Outdoor Escape afmaken dan kan dat. Koffer Aderven en Brouwkuip mag je een uur lenen en Choorven een uur en een kwartier. Daarna moet je de koffer echt terugbrengen.

'Choorven' is trouwens de oude spelling van 'Goorven' en goor is dan weer een oud woord voor moeras. Het Voorste Goorven is misschien wel het meest gefotografeerde ven in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Ook het Aderven en de Brouwkuip zijn vennen in dit gebied.

"Fijne, actieve en gezellige buitenactiviteit met collega’s. Escape rooms zijn vaak donkere ruimtes, maar hier ben je heerlijk in het zonnetje en midden in het bos aan het puzzelen, zoeken en denken. Veel natuurkennis is niet nodig maar goed samenwerken wel heel handig. Vergeet vooral niet van de prachtige omgeving te genieten. Maar let ook op de tijd, want die tikt door." - Danielle, IVN

"De outdoor escape van Bezoekerscentrum Oisterwijk was een leuke afsluiting van ons personeelsuitje. Na een boswandeling en een heerlijke lunch bij Groot Speijck, zijn we in teams aan de slag gegaan met 3 verschillende escape routes. Door samen te werken en goed te lezen, is iedereen 'ontsnapt'. We vonden het een leuke vorm van teambuilding in de buitenlucht." – bv3 projectsupport

"De outdoor escape is een leuke ervaring waarbij je aan de hand van verschillende raadsels de Oisterwijkse bossen verkent. Naast dat het een heerlijke natuurwandeling is, help je de boswachter met een spannende zoektocht naar de codezin." - Yenthe, Tjibbe en Bas
 

Meer info & reserveren

 • 2 - 8 mensen per outdoor escape / koffer
 • Voor volwassenen of met kinderen vanaf 12 jaar
 • Per outdoor escape betaal je als lid van Natuurmonumenten 35 euro. Niet leden en bedrijven betalen 50 euro. Dit is een vaste prijs onafhankelijk van het aantal deelnemers. 
 • Te boeken van dinsdag t/m zondag tussen 10:00u en 15:00u (van nov t/m maart tot 14:00u)
 • Je hebt een opgeladen telefoon met internet nodig
 • Je blijft op de paden, maar bent wel in de natuur. Draag dus kleding en schoenen die hierbij passen.

Mail om te reserveren naar [email protected] onder vermelding van:

 • Welke outdoor escape? (Aderven, Brouwkuip of Choorven)
 • Hoeveel personen
 • Starttijd
 • Ben je lid van Natuurmonumenten? Zo niet, dan kun je dat op de dag zelf in ons Bezoekerscentrum worden. Naast de korting van 15 euro, krijg je dan een waardebon van € 10,- te besteden in onze winkel (en dus ook op de outdoor escape)
 • Bellen kan ook: 013 591 5000
Outdoor Escape

Outdoor Escape - Bezoekerscentrum Oisterwijk

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen