Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor de Loonse en Drunense Duinen, Oisterwijkse Bossen en Vennen én Kampina

22 maart 2021 | Hanneke van de Rakt

Wij komen graag in contact met natuurliefhebbers die mee willen helpen met het ontvangen van bezoekers in onze Midden-Brabantse natuurgebieden. Als vrijwilliger ga je in een enthousiast team aan de slag in de gevarieerde natuur van de Loonse en Drunense Duinen, Oisterwijkse Bossen en Vennen én Kampina. Je bent daar waar de mensen zijn om de natuur én Natuurmonumenten als eerste aanspreekpunt te vertegenwoordigen. Kom 15 april naar de informatieavond.

contact met het publiek

We zoeken mensen voor de volgende functies:

  • Vrijwillige boswachters
  • Vrijwilligers balie bezoekerscentrum/informatiepunt
  • Vrijwilligers Evenementen/Promotie.

We zijn op zoek naar mensen die op verschillende tijdstippen actief willen zijn. Vooral in het weekend en minimaal 1 keer per maand. Daarnaast zijn er ook regelmatig informatieavonden voor het opdoen van gebiedskennis. Je werkgebied is in de Loonse en Drunense Duinen en/of Oisterwijkse Bossen en Vennen en Kampina. Als nieuwe vrijwilliger wordt je toegevoegd  aan een bestaande vrijwilligersgroep. We werken altijd in koppels van 2 personen. Dit ter lering, vermaak en veiligheid.

Enthousiasme en betrokkenheid staan voorop
Ga jij gemakkelijk met mensen in gesprek? We zoeken natuurliefhebbers die trots zijn op het werk van Natuurmonumenten en betrokken zijn bij de natuur. Vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn gastheer of gastvrouw voor het gebied, vertellen spontaan over de natuur en maken mensen attent op de rol van Natuurmonumenten in het gebied en de noodzaak van steun voor het behoud van de natuur. En daar hoort de vraag aan bezoekers om ons te steunen door lid te worden natuurlijk bij.

Wat bieden wij?
Vrijwilligerswerk vraagt van twee kanten inzet. Daarom biedt Natuurmonumenten een of meer informatieavonden (digitaal) aan om jou als nieuwe vrijwilliger te vertellen over de natuur van de gebieden van Midden Brabant. Uiteraard maak je kennis met het vaste team en zorgen we ervoor dat je goed uitgerust wordt: van kleding tot kennis. Op de achtergrond wordt ook alles goed geregeld. Het is afwisselend en zelfstandig vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team van betaalde en vrijwillige medewerkers.

De procedure
Vanwege de coronamaatregelen zal de informatieavond digitaal zijn. Je krijgt tijdens deze kennismakingssessie meer informatie over Natuurmonumenten en inhoud van de verschillende vacatures. Op basis van de sessie wordt gekeken welke vacature het beste aansluit bij jouw interesses en vaardigheden.

Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?
Ben je benieuwd wat de diverse functies inhouden, heb je interesse om je voor deze gebieden in te zetten? Meld je dan aan via [email protected]. De informatieavond is op donderdagavond 15 april om 19.30 uur. Meld je aan en wij houden je op de hoogte!

Meer informatie? Bel met Karin de Jong (06 - 27 14 18 64) of Inge Groeneveld (06 - 83 28 39 15).

Hanneke van de Rakt