Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Activiteiten tijdens de kerstvakantie op Tiengemeten

17 december 2019 | Annette den Dulk

Tijdens de kerstvakantie organiseren we op Tiengemeten verschillende activiteiten voor jong en oud. Het bezoekerscentrum en Gasterij de Gezusters openen zelfs op bepaalde dagen hun deuren!

Kerstvakantie op Tiengemeten

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum is open tijdens de kerstvakantie open op:

Op zondag 5 januari 2020 luiden de boswachters van Natuurmonumenten het nieuwe jaar in met een jaarlijkse traditie: kleine en grote bezoekers krijgen die dag een warm welkom met warme chocomelk. Ook kun je gratis mee met een gids naar de Vliedberg en hoor je de verhalen over het eiland.

Op alle drie de dagen kun je in het bezoekerscentrum terecht voor fietshuur, informatie, iets lekkers en/of een souvenir.

Speelnatuur

Op vrijdag 3 januari 2020 is het OERRR Vette Vogel Dag op Tiengemeten! In en om het Speelhuis van Speelnatuur kunnen kinderen van 5-12 jaar onder begeleiding de vetste vogelsnacks maken en alles leren over de vogels die in de winter in Nederland verblijven. Voor deze activiteit moeten kinderen wel inschrijven!

Gasterij de Gezusters

Tijdens de vakantie opent Gasterij de Gezusters (vlakbij de haven op Tiengemeten) de deuren op speciale dagen:

  • zondag 29 december (oliebollenwandeling)
  • maandag 30 december (oliebollenwandeling)
  • vrijdag 3 januari (OERRR Vette Vogel Dag)
  • zondag 5 januari (warm welkom). Op deze dag staan hier ook snert en punch op de kaart!

Herberg Tiengemeten

In de kerstvakantie heeft ook Herberg Tiengemeten aangepaste openingstijden. Actuele informatie over de openingstijden van Herberg Tiengemeten vind je op de eigen website.

Goed voorbereid

Natuureiland Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en het hoofd leeg te maken. Ook tijdens de wintermaanden leent het eiland zich perfect voor mooie wandelingen. Ga goed voorbereid op pad: trek warme kleren en stevige schoenen aan en koop je pontkaartje vooraf online. Je ontvangt dan je pontkaartjes direct per e-mail. Heb je geen toegang tot je mail op een mobiele telefoon? Betaal dan contant je kaartje(s) bij de schipper. 

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo